palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

2020 Karácsonya próza és verspályázat

Találd ki, írd le egy történetben, v. versben azt hogy hogyan képzeled el 8 esztendő múlva a karácsonyt! Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven író amatőr írók – kortól és foglalkozástól függetlenül bárki – kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű írásokkal.

Beérkezési határidő: 2012. november 1. éjfél.
Kategória: irodalmi, próza és vers

1. A Képzeld el folyóirat (http://kepzeldel.hu) és a Vizuális Pedagógiai Műhely pályázatot ír ki az alábbi témakörben: „2020 KARÁCSONYA”  próza és vers pályázat
Találd ki, írd le egy történetben, v. versben azt hogy hogyan képzeled el 8 esztendő múlva a karácsonyt!

2. Célunk, hogy az amatőr költőknek és íróknak e módon is segítsük interneten való megjelenésüket.

3. A pályázaton korlátlan számú írással lehet indulni a megadott témakörben. 1-1 próza hossza nem haladhatja meg a 2 db A4-es oldalt, 1-1 vers hossza pedig az 1 db A4-es oldalt!

4. A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell egy aláírt, (személyi igazolványszámot, pontos lakcímet, telefonszámot, teljes valódi nevet – és esetlegesen ettől eltérő írói nevet, amin megjelenni kíván – is tartalmazó) Nyilatkozatot a szerzőtől, miszerint a pályamű(vek) saját szellemi terméke(i), és a szerző hozzájárul annak térítésmentes leközléséhez a Vizuális Pedagógiai Műhely ill. a Barátok Verslista által fenntartott honlapokon (www.vpm.hu; portal.verslista.hu; www.poeta.hu; www.kepzeldel.hu) illetve a Vizuális Pedagógiai Műhely ill. a Barátok Verslista esetlegesen nyomtatásban megjelenő kiadványaiban.
(A Barátok Verslista jelenlegi tagjainak e Nyilatkozatot nem kell elküldeniük, mivel e pályázatra is vonatkozik az általuk már elfogadott 2012 évi Verslistás Szabályzat.)

5. Beküldés: a pályázati anyagokat e-mailben (csatolt fájlként Word dokumentumban – Times New Roman betűtípussal, 12-es betűnagyságban, normál sorközzel, 2,5-2,5-es margóval, 1 hasábos tördelésben) fogadjuk, a karacsony2020@verslista.hu email címen (kérjük, pontosan írják be az email címet!) 2012. november 1. éjfélig.
A levél tárgya legyen minden esetben: „2020 KARÁCSONYA”!
1-1 próza hossza nem haladhatja meg a 2 db A4-es oldalt, 1-1 vers hossza pedig az 1 db A4-es oldalt!
A pályázatok beérkezését visszaigazoljuk! Ha ez nem történik meg 48 órán belül, akkor kérjük a beküldési cím leellenőrzését, hogy nincs-e elgépelve. Ha a cím jó, mégse történt visszaigazolás, úgy az attila@vpm.hu címre ismételjük meg a pályázat elküldését.

A szerzők nyilatkozatát (hogy saját szellemi termékükről van szó) a következő postai címre várjuk:
Vizuális Pedagógiai Műhely 8263. Badacsonytördemic, Római út 84.
A nyilatkozatnak legkésőbb 2012. november 5.-ig meg kell érkezniük a fenti címre.
Aláírt, postán visszaküldött, a 4-es pontban felsorolt adatokat és a beküldött írások címeit tartalmazó Nyilatkozat hiányában a beküldött írásokat töröljük a pályázati anyagból.

6. Nevezési díj: 1500 Ft/próza ill. 1000 Ft/vers. A nevezési díj beérkezési határideje 2012. november 5.
A nevezési díjakat a következő címre várjuk: Barátok Verslista 8263. Badacsonytördemic, Római út 84.
A csekk közlemény rovatában kérjük feltüntetni: : „2020 KARÁCSONYA”!

7. Minden beküldött pályázat felkerül a beküldési határidő lejárta után a http://poeta.hu/Karacsony2020 honlapra.
Minden írást egy min. 5 főből álló szakmai zsűri pontoz 1-15-ig. E pontszámokból alakul ki a végeredmény. A legjobb írások INGYEN jelennek meg egy folyóiratban! (Tájékoztatásul jelezzük: hogy 1 db 1.5 oldalnyi írás megjelenési költsége kb. 9 e. Ft lenne! – tehát megéri a nevezési díj, és a szakmai megmérettetés) A folyóirat várható megjelenési ideje: 2012. december közepe!)

8. Pályadíjak:
1-50 fizetős pályázati írás esetén: A pályázaton az első helyezést elért írás írója a Barátok Verslista ill. a Vizuális Pedagógiai Műhely által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer 10 ezer Ft értékben.

51-100 fizetős pályázati írás esetén: A pályázaton az első helyezést elért írás írója a Barátok Verslista ill. a Vizuális Pedagógiai Műhely által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer 12 ezer Ft értékben. A második helyezett irodalmi kiadványokat nyer 8 ezer Ft értékben.

A legjobb írások nyomtatásban is meg fognak jelenni 2012 évben (folyóirat formájában – ingyen). A kiadvány megjelenéséről a kiadványba kerülőket értesítjük majd. A folyóirat tervezett megjelenési ideje 2012. december 10. A folyóirat felkerül a http://kepzeldel.hu címre is.

9. Eredményhirdetés: 2012. december 1-én a http://poeta.hu/Karacsony2020 oldalon lesz megtekinthető.
A nyerteseket természetesen elérhetőségükön külön értesítjük.

10. További információ az attila@vpm.hu címen kérhető.