ACES pályázat közép-európai iskolai hálózatok létrehozására

Az osztrák ERSTE Alapítvány pályázati felhívása iskolák közötti nemzetközi együttműködésben való részvételre. Az osztrák ERSTE Alapítvány hatodik alkalommal teszi közé pályázati felhívását közép-európai országok iskolái részére, 12-17 éves fiatalok részvételével folyó projektek megvalósítására.

Az ACES (Academy of Central European Schools) elnevezésű pályázat célja közép-európai iskolai hálózatok létrehozása, ebben a pályázati fordulóban a következő mottóval:

“Én és mások: a különbözőség megismerése körülöttem és bennem”

A projektek megvalósítására a következő országok iskolái kaphatnak támogatást: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Cseh Köztársaság, Magyarország, Koszovó, Macedónia, Moldávia, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovák Köztársaság és Szlovénia.

A projekt átfogó célja az interkulturális párbeszéd ösztönzése, iskolai partnerkapcsolatok építése, egymás jó gyakorlatainak megismerése bilaterális, illetve multilaterális iskolai együttműködések keretében.

A pályázati támogatás kedvező lehetőségeket jelent az iskolai partnerkapcsolatok kialakítására vagy már meglévő kapcsolatok erősítésére, konkrét program mentén folyó két- és többoldalú együttműködésre, nyelvgyakorlásra, modern kommunikációs eszközök használatára, határokon átívelő barátságok kialakítására, ápolására.

Projektenként csak egy pályázatot kell benyújtani, amelyet az ún. projektkoordinátor iskola nyújt be. A pályázatokat közvetlenül a pályázatot meghirdető osztrák félhez angol nyelven kell benyújtani, de az iskolák közötti együttműködés során más nyelvek is használhatók.

A projektben részt vevő koordinátor iskola (a fenti országokból) 1800 EUR, a partnerek egyenként 1600 EUR támogatást kaphatnak.
A nyertes projektekben részt vevő iskoláknak (iskolánként 2 fő részvételével) egy közös nyitó és záró találkozót szervez az osztrák fél.

Az angol nyelvű pályázati tájékoztató, pályázati űrlap és kitöltési útmutató a www.aces.or.at (Project Contest) címen érhető el, ahol egy on-line partnerkereső fórum is segíti a partnerkapcsolatok kialakítását. A pályázatokat on-line kell benyújtani közvetlenül a szervező osztrák félhez. A pályázati űrlap közvetlenül a www.aces.or.at/apply címen érhető el.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2013. április 30.

Kapcsolódó anyagok:

Forrás: ACES pályázat közép-európai iskolai hálózatok létrehozására