ISKOLA Pedagógusnapi verspályázat 2011

verslista palyazatokA Barátok Verslista és a Vizuális Pedagógiai Műhely a Pedagógusnap alkalmából verspályázatot ír ki az alábbi témakörben: “ISKOLA”.

Június első vasárnapja – köztudottan – pedagógusnap. Ebből az alkalomból a Barátok Verslista “ISKOLA” címmel verspályázatot hirdet.

Iskolába valamennyien jártunk. Vannak jó és kevésbé jó élményeink, emlékeink egykori tanárainkról, volt iskoláinkról. Ezen a témán belül minden más kötetlen számotokra. Egy apró, kisiskolás kori emlékünk éppolyan jó és fontos lehet, mint egy emlékezetes tanárunk tiszteletére írt “hommage”-vers; egy régi, iskolai barátság, szerelem, kirándulás, osztálykarácsony felidézése; egy jellegzetes tanár- vagy diákkarakter megrajzolása; egy jól ismert utca, iskolaudvar, focipálya vagy osztályterem leírása: minden lehet a téma, ami gyermek- és fiatalkorunknak ezzel az állandó helyszínével kapcsolatos. Pályázatunk
másik – nem titkolt – célja, hogy szülessenek olyan versek is, melyek szavalásra méltók és alkalmasak, pl. egy pedagógusnapi ünnepségen. Mert (ha körülnéztek) ebben a témában újat (és jót!) alig-alig találtok…

Reméljük, felébresztettük Bennetek az emlékeket és az alkotókedvet.

Kíváncsian várjuk a verseket!

Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven író amatőr írók – kortól és foglalkozástól függetlenül bárki – kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű versekkel.

A pályázat keretében a pályázók maximum 5 verssel pályázhatnak.

A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell egy aláírt, (személyi igazolványszámot, pontos lakcímet, teljes valódi nevet – és esetlegesen ettől eltérő írói nevet, amin megjelenni kíván – is tartalmazó) Nyilatkozatot a szerzőtől, miszerint a pályamű(vek) saját szellemi terméke(i), és a szerző hozzájárul annak térítésmentes leközléséhez a Vizuális Pedagógiai Műhely ill. a Barátok Verslista által fenntartott honlapokon (www.vpm.hu; portal.verslista.hu; www.poeta.hu; www.kepzeldel.hu) illetve a Vizuális Pedagógiai Műhely ill. a Barátok Verslista esetlegesen nyomtatásban megjelenő kiadványaiban.

(A Barátok Verslista jelenlegi tagjainak e Nyilatkozatot nem kell elküldeniük, mivel e pályázatra is vonatkozik az általuk már elfogadott 2011 évi Verslistás Szabályzat.)

Beküldés: a pályázati anyagokat e-mailben (csatolt fájlként Word dokumentumban – Times New Roman betűtípussal, 12-es betűnagyságban, normál sorközzel, 2,5-2,5-es margóval, 1 hasábos tördelésben) fogadjuk, az iskola@verslista.hu email címen (kérjük, pontosan írják be az email címet!) 2011. július 16. szombat éjfélig. A levél tárgya legyen minden esetben: “ISKOLA”!

A pályázatok beérkezését visszaigazoljuk! Ha ez nem történik meg 48 órán belül, akkor kérjük a beküldési cím leellenőrzését, hogy nincs-e elgépelve. Ha a cím jó, mégse történt visszaigazolás, úgy az attila@vpm.hu címre ismételjük meg a pályázat elküldését.

A szerzők nyilatkozatát (hogy saját szellemi termékükről van szó) a következő postai címre várjuk:

Vizuális Pedagógiai Műhely 8263. Badacsonytördemic, Római út 84.

A nyilatkozatnak legkésőbb 2011. július 18.-ig meg kell érkezniük a fenti címre.

A nyilatkozat faxon is elküldhető a 87/431-050-es faxszámra, de ebben az esetben is kérjük az aláírt Nyilatkozat elküldését postai úton legkésőbb 2011. július 18.-ig. Aláírt, postán visszaküldött, a 4-es pontban felsorolt adatokat és a beküldött írások címeit tartalmazó Nyilatkozat hiányában a beküldött írásokat töröljük a pályázati anyagból.

Nevezési díj: NINCSEN

Minden beküldött pályázat felkerül a beküldési határidő lejárta után a http://iskola.poeta.hu honlapra.

Pályadíjak:

1-40 pályázati írás esetén: A pályázaton az első helyezést elért írás írója a Barátok Verslista ill. a Vizuális Pedagógiai Műhely által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer 10 ezer Ft értékben.

41-80 pályázati írás esetén: A pályázaton az első helyezést elért írás írója a Barátok Verslista ill. a Vizuális Pedagógiai Műhely által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer 12 ezer Ft értékben. A második helyezett irodalmi kiadványokat nyer 8 ezer Ft értékben.

80 feletti pályázati írás esetén: A pályázaton az első helyezést elért írás írója 20 ezer Ft értékű mp4 lejátszót nyer + kb. 15 ezer Ft értékben irodalmi tartalmat az mp4 lejátszóra feltöltve (a Barátok Verslista ill. VPM által megjelentetett kiadványokból ízelítő – 4 db folyóirat szöveges változata – txt formátumban; a Verslista eddigi 3 irodalmi műsorának, 3 rádiófelvételének, ill. a Lét és Idő c. válogatás CD-jének hangfelvételeit, a Verslista életéből videofelvétel részleteket ill. fotókat; a Verslista két tagjának 1-1 hangos CD felvételét…stb.) – összesen tehát kb. 35 e Ft értékű ajándékot. A második helyezett irodalmi kiadványokat nyer 8 ezer Ft értékben. A harmadik helyezett pedig irodalmi csomagot 5 ezer Ft értékben.

Eredményhirdetés: 2011. augusztus 20-án a http://iskola.poeta.hu oldalon lesz megtekinthető.
A nyerteseket természetesen elérhetőségükön külön értesítjük.

További információ az attila@vpm.hu címen kérhető.

További pályázatok