palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

IUCN-Reuters-COMplus Média Díj 2010

reuters_iucn_media_awardsHass, alkoss…ÍRJ! A mai napon indítja útjára a világ legnagyobb természetvédelmi szervezete, az IUCN (International Union for Conservation of Nature), a Reuters Alapítvány és a COMplus a 2010-es Környezetvédelmi Média Díjat. A Média Díj egy nemzetközi verseny, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelmi problémákra és a fenntartható fejlődésre azzal, hogy világszerte ösztönzi a környezetvédelmi tudósítást.


A díj, amelyet az IUCN és a COMplusz Szövetség Fenntartható Fejlődés Kommunikátorai alapítottak 1998-ban, az online és nyomtatott médiában dolgozó újságírókat célozza meg, akik július 31-ig nyújthatják be cikkeiket. A beérkezett cikkeket egy környezetvédelmi és média szakemberekből álló zsűri bírálja majd el.

Hat regionális nyertest hirdetnek hat régióból (Észak-Amerika – beleértve a Karib-tenger térségét és Óceániát; Latin-Amerika; Ázsia; Európa; Afrika azon része, ahol angol a hivatalos nyelv és Afrika azon része, ahol francia a hivatalos nyelv), akik fejenként 500 dollárt kapnak kiemelkedő cikkükért. A verseny fődíja 5000 dollár, amit az előző hat díjazott legjobbika nyer, aki részt vehet az Egyezmény a Biológiai Sokféleségről (Convention on Biological Diversity) nemzetközi konferenciáján Nagoyában, Japánban 2010 októberében.

A jelentkezők egy cikkel pályázhatnak, amelyet 2008. június 11. és 2010. július 31. között publikáltak. Azokat a cikkeket, amelyeket nem angolul, franciául, vagy spanyolul adtak ki, angol, spanyol illetve francia nyelvű fordítással együtt kell benyújtani.

A részvételhez egy nevezési lapot kell kitölteni angolul. Ezután a nevezési lapot, a cikket, valamint fordítását (amennyiben nem a fent említett nyelveken adták közre) a media.awards@iucn.org e-mail címre kell eljuttatni július 31-ig.

Letölthető dokumentumok:

2010 Entry form English PDF
2010 Entry form English DOCX

További információ: IUCN Media Awards