MAOE Labirintus pályázata

maoe pályázatA  Magyar  Alkotóművészek  Országos  Egyesülete  (MAOE)  pályázatot  hirdet  tagjainak Labirintustémakörben.  Pályázni  lehet festészet, szobrászat, grafika, alkalmazott grafika, textil, gobelin, kerámia, ötvös, üveg, belsőépítészet és fotóművészet kategóriákban.
A kiállítás tervezett időpontja: 2014. szeptember 5 −november 2.

Helyszín: MűvészetMalom Szentendre

Tematika:

„…a labirintus jelképben az a mód jelenik meg, amellyel a különbözőtörténelmi korokban az ember saját sorsát ábrázolta, mindig változatlanul fenntartva  egy  lényeges  vezérelvet,  vagyis  azt  a  tudatot,  hogy  mindenkor  elérhetjük  lelkünk  szabadságát:  hol  a  hit, hol  a  megismerés segítségével, vagy csak azzal az elszántsággal, amellyel szembeszállunk a sorssal.”

A művészetben sziklavésetek, képek, szobrok, versek és évszázados metszett sövények tanúskodnak erről. Olykor csak áttételes érzésként, játékosan, máskor pontosan megfogalmazott, képben is megjelenített mítoszok formájában. A labirintus téma legismertebb verziója a görög mondavilágból  származó  történet.  A  korai  labirintusok  elsődlegesen  spirituális  jellegűek  voltak,  s  ez  jellemzőa keresztény korszak ún. zarándoklabirintusaira is. A labirintus olyan archetipikus kép, mely ma is számtalan indíttatást nyújthat a művészi kifejezése számára. „…ezek a képek mint ősi és autonóm jelenségek jelen vannak lelkünk mélységeiben. Más szóval ezek a jelek nem biztos ismeretek rögzülései, hanem egyfajta érzelmi „sokk” emlékei és felébresztői.”

A  labirintus  témából  rendezendőkiállítás újabb lehetőséget  kínál  a  művészek  számára,  hogy  be-és megmutatkozzanak egymás és a nagyközönség előtt.

A  kiállításra  jelentkezni  az  elkészült  művek  digitális  fotóival  lehet,  amelyeket 2014.  május  30-ig, a www.activium.hu/labirintus regisztrációs felületenkérünk elküldeni, a  következő paraméterek  alapján:  hosszabbik  oldal  minimum  150 mm,  300  DPI  felbontás,  JPG  fájlformátum.

A térbeli művekről legalább két, legfeljebb három különbözőnézetből készült képetkérünk. A kiállításra alkotónként három műfotójával lehet nevezni.Nyomtatékosan kérjük, hogy pontosan tüntessék fel az alkotó nevét, a műcímét, méretét és technikáját! Az elfogadott műről 2014. július 15-ig e-mailben értesítést küldünk. Az elfogadott műmérethatára: 100 ×120 cm.

A fotók alapján szakmai zsűri választja ki a kiállításra kerülőegy-egy művet, amelyeket 2014. augusztus 11−12−13. között 9−17 óráig a kiállítás helyszínén kell személyesen benyújtani, MűvészetMalom, 2000 Szentendre, Bogdányi út 32.

A kiemelkedőalkotásokat műfajonként egy-egy szakmai elismerésben részesítjük.

A művek visszaadása a fenti helyszínen: 2014. november 3−4−5. (hétfő−kedd−szerda) 9−17 óráig.

Minden pályázaton részt vevőművész vállalja, hogy pályaművét a kiállítás helyszínére az installáláshoz szükséges alkotóelemekkel együtt, grafikák,  fotók  esetében  keretezve  beszállítja,  illetve  a  kiállítás  zárása  után  onnan  elszállítja.  Mivel  a  művek  biztonságos raktározására  a helyszínen nincs lehetőség, az el nem szállított művekért a pályázat kiírói felelősséget nem vállalnak.

A  kiállításhoz  magyar-angol  nyelvű  katalóguskészül, amelyben azokat a műveket  áll  módunkban  szerepeltetni,  amelyekről megfelelő minőségű(a fentiekben leírt felbontású) digitális fotó érkezik.

Letölthető dokumentum

Pályázati kiírás

Felhívjuk a kedves kollégák figyelmét, hogy a kiállításon csak rendezett MAOE tagdíjjal rendelkező tagjaink vehetnek részt.

LINK: MAOE Labirintus pályázata

További pályázatok