Molnár István díj

Pályázatot hirdetünk olyan tipográfusok, grafikusok, képszerkesztők, tervező-szerkesztők és alkotói csoportok részére, akik fontosnak tartják a fotográfia méltó megjelenítését a sajtóban. Nevezni egy szabadon választott fotósorozatot bemutató layouttal lehet. Előnyt jelent, de nem feltétel, a Molnár István szellemiségében megalkotott tipográfia.

A felhívásra beadott anyag lehet valamely magazinban megjelent munka, vagy még csak tipográfiai tervként létező valóságos vagy fiktív mű.

A pályaműveket PDF kiterjesztésben a molnaristvandij@gmail.com e-mail címre várják.

Beküldési határidő: 2013. március 1. 24:00

A jelentkezés ingyenes.

Formai követelmények:
A leadott anyagok terjedelme nem haladhatja meg a 10 oldalpárt. A kiadvány mérete szabadon választott. A kép-szöveg arány nem meghatározott, de fontos irányelvnek tartjuk, hogy az oldalakon a fénykép domináljon.

A megjelenített munkáknak a képek mellett a következő elemeket kell tartalmazniuk: főcím, alcím, lead, képaláírás, minimum 1000 leütésnyi folyószöveg valamint a képek és az írott szövegek forrásmegjelölése.

A feldolgozott fotósorozat fontos, de nem díjazandó eleme a munkának!

A felhasznált képek és tipográfiai elemek forrását a pályamű végén kell összegezni.

Az elkészült layout nem tartalmazhat utalást a pályázó kilétére: név, elérhetőség kizárólag a pályamű végén, a felhasznált elemek jegyzéke után egy üres oldalon tüntethető fel. Ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy a zsűri tárgyilagosan tudjon dönteni a beadott pályaművekről.

Forrás: http://www.sajto-foto.hu

 

További pályázatok