Pályázat alkotói ösztöndíjra

kuny domokos pályázatA Kuny Domokos Megyei Múzeum által, Nyergesi János festőművész végakarata szerint és a művész hagyatékából alapított Nyergesi János Alapítvány ösztöndíjpályázatot hirdet. Az ösztöndíjat olyan fiatalok pályázhatják meg, akik művészeti egyetemeken művészpályára készülnek, legalább másodévesek, illetve a megyéből (Komárom-Esztergom megye) származnak.

Az ösztöndíjat egy nagyobb lélegzetű, igényes alkotás vagy sorozat megvalósítására ítéljük oda. A nyertes pályázónak három hónapon keresztül 50-50 ezer forintot, összesen 150.000.- forintot folyósítunk. A pályázó ezen időszak lezárultával beszámoló kiállításra (bemutatóra) kap lehetőséget, munkájának eredményét pedig dokumentáció formájában nyújtja be az Alapítványnak.

A pályázat tartalmazza a pályázó önéletrajzát (művészeti tanulmányok, díjak, kiállítások), az egyetem javaslatát, a pályázó tanulmányi előmenetelét igazoló leckekönyv másolatát, és készítendő művének koncepcióját, vázlatait, költségtervezetét.

A pályázatot személyesen a Kuny Domokos Megyei Múzeum irodájában (Német Nemzetiségi Múzeum, Tata, Alkotmány utca 2.) lehet beadni 2011. június 14-ig személyesen, vagy eddig beérkezően postai úton (Kuny Domokos Megyei Múzeum, 2892. Pf. 224.) „Nyergesi-pályázat” felirattal.

A pályázatot a Nyergesi Alapítvány szakemberekből álló kuratóriuma bírálja el, a döntésről június 17-ig értesítést küldünk. Az ösztöndíjszerződés megkötése után kezdjük el folyósítani az ösztöndíjat.

Érdeklődni a múzeum titkárságán lehet, és a 20/579-5716 telefonszámon.

Forrás: http://www.kunymuzeum.hu/