Réz az építészetben díj 2013

Pályamunkákat várnak a 2013. évi európai „Réz az építészetben díj” elnyeréséért – mely kiváló lehetőség a rézzel és rézötvözetekkel tervező építészek számára, hogy bemutassák munkáikat a nemzetközi közönség előtt.

 A pályázatok beérkezésének végső határideje 2013. május 31.

A beküldhető projektek köre: Bármilyen típusú vagy méretű, 2011 májusa és 2013 májusa között átadott épület Európában, mely rezet vagy rézötvözetet hordoz tetőfedésként, homlokzatburkolatként vagy más építészeti elemben.

A jelentkezés módja: Az építészek mutassák be projektjüket két, egyenként A1-es méretű kartonalapú poszteren képekkel, rajzokkal és magyarázatokkal, melyek a réz használatát világítják meg. Tartalmazza, vagy csatoltan kísérje ezeket egy hozzávetőlegesen 250 szavas projektleírás. Minden kép minimum 300dpi felbontású digitális változatát mellékeljék CD-n a Word formátumú projektleírással és a kitöltött jelentkezési lappal együtt. Nincs megkötés arra nézve, hogy egy pályázó maximálisan hány projektet mutathat be.

A díjról: A kétévente megrendezésre kerülő pályázat bővülése és fejlődése alapvető szemléletváltást mutat a réz építészeti felhasználásában a történelmi hagyományú és praktikus tetőfedéstől az épület minden elemén – különösen a homlokzatokon – megjelenő, változatos művészi kifejezőeszközig.

Napjainkban a díj már az európai építészközösségé, általa folytatódik növekvő sikerrel. Az építészekből álló zsűri és a pályázathoz közel állók egybehangzó véleménye szerint a projektek színvonala szokatlanul és következetesen magas, tekintetbe véve azt is, hogy a megmérettetés egyetlen anyag köré szerveződik. Számos építész szívesen jelentkezik zsűritagnak és ad a pályázatnak valódi hírnevet.

Díjak és megjelenési lehetőségek

A győztes, a kiemelt dicséretben és a dicséretben részesült művek alkotói mind egy-egy bronzból készült Küklád-idol másolat szobrot vehetnek át az ünnepélyes díjátadón. Ezen kívül a díjnyertes és a rövidlistás pályaművek számos csatornán, kiterjedt megjelenési lehetőséghez jutnak a nemzetközi közönség előtt:

  • Az Európai díjnak szentelt brosúrában (15. Európai díj brosúra).
  • A Copper Architecture Forum magazin hasábjain, mely számos nyelven, összesen 25000 példányban jelenik meg.
  • A Copperconcept.org portálon.
  • Építészeti, építőipari és egyéb médiában Európa-szerte, hírekben és projektbemutató cikkekben.
  • Az ünnepélyes díjátadón, ahol építészek, építtetők és a sajtó képviselői jelennek meg.

Az európai Réz az Építészetben kampány és a BATIMAT közösen hirdeti és szervezi meg az Európai Díj átadó ünnepségét a novemberben Párizsban megrendezésre kerülő 2013. évi BATIMAT kiállításra.

 Letölthető dokumentumok

Pályázati kiírás

Jelentkezési lap

További információ: Copperconcept.org

 

További pályázatok