Visegrádi Négyek Családi házai pályázat

visegrádi négyek családi házaiiFelhívjuk az építésztársadalom figyelmét „Visegrádi Négyek Családi házait” bemutató kiállításon való megjelenés elnyerésére kiírt pályázatra történő nevezésre. A Visegrádi Négyek (V4) országai – Lengyelország, Szlovákia, Csehország és Magyarország – 10-10 kiemelkedő családi házát bemutató vándorkiállítása idén negyedik alkalommal lesz megtekinthető, a résztvevő országok között ismét elsőként Budapesten, az Építészet Világnapjára szervezett események között.

Emellett a pályázaton kiválasztott épületeknek és tervezőiknek lehetőséget nyújt nemzetközi porondon is bemutatkozni, a négy országot végiglátogató vándorkiállításon Magyarországot képviselni, megmutatni a magyar építészet jelenkori eredményeit.

A Magyar Építőművészek Szövetsége és az „Év Háza 2011″ pályázat Bíráló Bizottsága lehetőséget biztosít külön is pályázni az elismerésre.

Beadási határidő: augusztus 29., 15:00 h

A 10 épület közötti szereplésről az „Év Háza 2011″ Pályázat Bíráló Bizottságának tagjai döntenek szeptember 10-ig, amelyről minden pályázó értesítés kap.

A Bizottság tagjai

Elnök: Nagy Tamás DLA

Társelnökök:

 • Kálmán Ernő DLA              a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke
 • Szoják Balázs                      az Év Háza díj kurátora
 • Noll Tamás DLA                 a Magyar Építész Kamara elnöke

Tagok:

 • Körtvélyesi Istvánné                     a korábbi Év Háza díj kurátora
 • dr. Tóth Elek                        a BME Magasépítési Tanszék docense, tanszékvezető helyettes
 • Tóth Balázs, építész, a MÉSZ delegáltja

2010-ben Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészek: Kalmár László, Klenk Csaba, Kruppa Gábor, Mikó László, Zsuffa Zsolt

Bírálati szempontként a „Visegrádi Négyek Családi házait” kereső zsűri is Nagy Tamás DLA, az „Év háza 2011″ pályázat Bíráló Bizottsága elnökének gondolatait választotta:

„Nyakig ülve a válságban, a tartalékokat beosztva, felélve, megbízókra vár az építész társadalom. Egyikünk sem lát a jövőbe, senki nem tudja, hogy meddig tartanak a szűkös napok. Egyet viszont tudunk, hogy meg kell tanulnunk takarékosabban élni. Takarékosabb házakat építeni. Hiszem, hogy lehet szerényebb anyagi körülmények között is jó építészetet csinálni. Leszenek-e bizonyító erejű munkák 2011-ben?”

A részvétel feltételei a „V4″ családi házai között

Amennyiben úgy véli, tervezett az elmúlt években olyan családi házat, amelyet szívesen nevezne a nemzetközi kiállításra, az alábbi anyagok beküldésével nevezze az épületet:

 • legalább 3 db különböző szögből fényképezett fotó nyomdai minőségben
 • pdf-ben 1:100-as alaprajz
 • pdf-ben jellemző metszet, szintek alaprajzai
 • rövid építészeti leírás
 • személyes elérhetőségek (név, cím, telefonszám, fax szám, mobil szám, e-mail cím – amelyen értesíthetjük a pályázót az eredményről)

Beadási cím

E-mailben: baku.eszter@buildmarketing.hu

Postán, CD-n: 2040 Budaörs, Kolozsvári u. 8/a, Build-Communication Kft.

Adatvédelem

A kiíró és a lebonyolításban részt vevők vállalják, hogy a benyújtott pályázati anyagokból nyilvánosságra csupán az épület fotói kerülnek, a további bekért anyagok mindössze a Bíráló bizottság döntését segítik, sehol meg nem jelennek, archiválásra kerülnek.

A 10 kiválasztott közé kerülő épület kiállításon való megjelenéshez az épület tulajdonosának beleegyezését is kérni fogjuk.

A V4-ek családi házait bemutató kiállítás a Magyar Építőművészek Szövetsége székháza, Kós Károly termében nyílik, 2011. október 3-án, az Építészet Világnapján, délelőtt, illetve a Magyarországot képviselő 10 épületről a Régi- Új Magyar Építőművészet összeállítást készít.

További kérdései esetén forduljon a Build-Communication Kft-nél Baku Eszterhez az alábbi elérhetőségeken: baku.eszter@buildmarketing.hu T: (23) 611-028.


További pályázatok