palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

22. Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny 2012/2013

Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1992. október 1. és 1999. augusztus 31. között született fiatal. Egyetemisták, főiskolások közül csak elsőévesek vehetnek részt a versenyen, akkor, ha a pályázati munkát az egyetem, főiskola megkezdése előtt elkezdték. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is, de az európai döntőn csak azok vehetnek részt, akik magyarországi iskolába járnak.

MIT LEHET NYERNI?
I. díj: (max. három) havi 30 000 Ft-os ösztöndíj egy évig 
II. díj: (max. három) havi 20 000 Ft-os ösztöndíj egy évig 
III. díj: (max. négy) havi 10 000 Ft-os ösztöndíj egy évig 
a fiatalok szakmai, tudományos továbbfejlődésének támogatására.

legfiatalabb díjazott megkapja a Siemens Zrt. 100 000 Ft-os, egyösszegű Junior Ösztöndíját is.

A legjobb pályamunkát beadott határontúli pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű, 100 000 Ft-os ösztöndíját kapja meg. Az első és második helyezett fiatalok által megjelölt egy-egy tanár egyszeri 100 000 Ft-os ösztöndíjban részesül. (A zsűri a díjak között indokolt esetben átcsoportosításokat hajthat végre. A zsűri döntése végleges, fellebbezésnek helye nincs.)

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 1-3. helyezettjei a felsőoktatási intézmények döntése alapján 20 többletpontot kaphatnak a felvételi eljárás folyamán.

A legjobb három pályázat lehetőséget kap 2013. szeptember 17-22. között Prágában, az Európai Unió által, 37 ország részvételével rendezendő európai döntőn való részvételre, ahol további értékes pénz- és különdíjakat (3500-7000 euró) lehet nyerni.

A versenyen kiválasztott tehetséges fiatalok számos nemzetközi versenyen, szakmai utazáson vehetnek részt, többek között a tudományos versenyek olimpiáján az USA-ban (INTEL ISEF), a Stockholm International Youth Science Seminar-on, ill. a Nobel-díj átadási ünnepségen, az International Sustainable World Project Olympiad-on Houstonban, továbbá a nagy teljesítményű és felhasználóbarát számítástechnikai projektet kidolgozó pályázók közül 2 fő a Google zürichi központjába látogathat.

MIVEL LEHET RÉSZT VENNI?
Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével. A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is részt lehet venni.

HOGYAN KELL NEVEZNI?
A kidolgozandó vagy megoldandó feladat max. 2 oldalas vázlatát doc formátumban kell eljuttatni adathordozón vagy e-mailben 2013. január 7-én, 15 óráig beérkezően.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

 1. a kiválasztott kutatási vagy fejlesztési témát
 2. a megoldásra irányuló javaslatot
 3. az elérendő célt,
 4. a konkrét megvalósítás módját, továbbá:
 1. a résztvevő(k)
 2. lakcímét, telefonszámát;
 3. e-mail címét;
 4. nyelvtudását;
 5. iskolájának (munkahelyének) nevét és címét;
 6. a konzulens vagy felkészítő tanár nevét, lakcímét, e-mail címét és telefonszámát.

HOVÁ KELL KÜLDENI? A pályázatok beérkezési, ill. leadási helye a verseny titkársága:

MAGYAR INNOVÁCIÓS SZÖVETSÉG 
e-mail: innovacio@innovacio.hu
tel.: 06-1-430-3330, fax: 06-1-240-7020,
portál: www.innovacio.hu
(1036 Budapest, Lajos u. 103.)

A verseny titkára:
Riba Nikolett, a MISZ marketing menedzsere.

MIT FOGADNAK EL? A pályázat elfogadásáról a tudományos vagy műszaki cél, ill. színvonal és a kidolgozhatóság figyelembevételével határoz a bírálóbizottság. A döntésről minden pályázó értesítést kap 2013. február 11-ig.

HOGYAN TOVÁBB? Az I. fordulóban elfogadott pályázatok tudományosan megalapozott, részletes kidolgozását, ill. a fejlesztés eredményét 2013. május 3-án, 15 óráig beérkezően kell beküldeni a verseny titkárságára e-mailen. A pályamunkákat max. 7 A4-es, gépelt oldal terjedelemben (12 pontos betű, normál sorköz) kell elkészíteni. Az ábrákat, grafikonokat külön, mellékletként (+max 10 oldal) kell a dolgozatba illeszteni. Csatolni lehet a bemutatást elősegítő saját készítésű modelleket, műszaki megoldásokat, kísérleti berendezéseket.

MIT ÉRTÉKELNEK?
A Verseny II. fordulójában kidolgozott pályaműveket a zsűri az alábbi szempontok alapján értékeli:

 • a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása;
 • a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke;
 • az írásos anyag, ill. műszaki alkotás (vagy modell) színvonala; az elkészített eszköz működőképessége;
 • a projekt befejezettsége (koncepció, konklúzió) és hasznosíthatósága;
 • az eredmények világos értelmezése.

 … EGYÉB TUDNIVALÓ?
A bemutatásra alkalmas pályaműveket 2013. júniusában kétnapos kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők, ill. szeptemberben is bemutatásra kerülnek a Kutatók Éjszakáján. Az ünnepélyes díjátadásra a júniusi kiállítás megnyitóján kerül sor. A legjobb munkákat a pályázók külön műsor keretében személyesen is bemutatják.
A pályázatok kidolgozását vállalatok, intézmények anyagilag is támogathatják. A verseny szervezői biztosítják a nyilvánosságot a támogatások elnyerése érdekében, ill. közreműködnek az indokolt költségek megtérítésében.

Forrás: http://www.innovacio.hu