palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Átláccó–A Transparency International Magyarország kisfilm pályázata

atlacco palyazatForgasd le Te a legátláthatóbb filmet! Mindegy, hogy profi cuccaid vannak, vagy csak kreatív érdeklődő vagy, a lényeg, hogy alkoss. Hogy mit? Rövid (1-2 perces) alkotásokat várunk a korrupció, becsületesség, átláthatóság témakörében. Gyárthatsz új filmeket, de nevezhetsz régebbi (2005. január 1. után készült) alkotásoddal is. Forgathatsz filmfelvevővel, fényképezőgéppel, mobillal, vagy egyéb mozgóképrögzítő alkalmatossággal!

Meddig és hogyan?

  • A névvel ellátott műveket 2009. november 20-án (péntek) éjfélig lehet benyújtani. Egy ember csak egy pályaművel nevezhet. Csak 18 éves kor felettiek pályázhatnak.
  • A nevezési anyagot DVD-n a Transparency International Magyarország irodájába, Budapest, 1088. Vas u. 6 címre kell elküldeni, vagy elektronikus formában az info@transparency.hu e-mailre.
  • A formátum AVI, MPEG vagy MOV legyen.
  • Fontos, hogy a nevezési anyag mellé csatold elérhetőségedet (név, mobil, e-mail).

A verseny menete
A beérkezett pályaművekből neves zsűri, Bojár Gábor a Graphisoft elnöke, Kecskés Karina színésznő, Robert Milders a Holland Királyság nagykövete, Török András a Summa Artium igazgatója, Török Ferenc rendező és forgatókönyvíró fogja kiválasztani a legjobb alkotásokat.

A díjátadóra december 9-én, az Antikorrupció Világnapján, a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban (1088 Budapest Reviczky utca 6.) kerül sor. Az átadó után hatalmas buli, élő koncert szórakoztatja majd a résztvevőket. Beszélgess, ismerkedj, bulizz a többi alkotóval és vendéggel!

Díjazás
A versenyen a legjobb alkotások pénzjutalomban részesülnek.

Két kategóriában:

I. Kategória – filmfelvevővel készült kisfilm

  • Díj: egy 500.000 Ft-os összeg a legjobb alkotásnak

II. Kategória – mobillal vagy egyéb eszközzel készült kisfilm

  • Díj: fejenként 100.000 Ft-os összeg a 3 legjobb beérkezett mű alkotójának.

A versenyen nem indulhat
A Transparency International Magyarország munkatársai, hozzátartozói, tanácsadói, kuratóriumának tagjai.

Érvénytelen az a nevezés

  • amely olyan produktummal pályázik, amely nem felel meg a nevezési felhívásban leírtaknak
  • amelyet nem a nevezési felhívásban megadott helyen, módon és határidőig nyújtanak be


A filmek megtekinthetőek lesznek!

A pályázat benyújtásával a pályázó beleegyezik abba, hogy alkotása a www.dazoo.com és a www.transparency.hu oldalon megtekinthető lesz.

Szerzői jogok
A nyertes alkotásokkal kapcsolatos vagyoni (időben, térben, tartalomban korlátlan felhasználási) jogokat nem kereskedelmi célokra a Transparency International minden ellenszolgáltatás és térítés nélkül szabadon gyakorolhatja. Ugyanakkor az elkészült alkotást a Transparency International alapelveivel nem ellenkező célokra az Alkotó is szabadon felhasználhatja. Amennyiben a felhasználás célját illetően kétség merül fel, az Alkotó köteles a Transparecy International Magyarországgal erről előre konzultálni.

Forrás: http://www.transparency.hu/