palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Az Egyesült Királyságban egyetemi tanulmányokat folytató magyar hallgatók hazai nyári gyakorlatának támogatása

A felhívás célja, hogy a hazai vállalkozások, felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek nyári gyakorlat lehetőségét biztosítsák az Egyesült Királyság egyetemein tanuló magyar állampolgárságú tehetséges diákoknak. A diákok itthoni környezetben is alkalmazhatják az egyetemen szerzett elméleti tudást, megismerhetik a vállalat, illetve a kutatócsoport működését és ötleteikkel hozzájárulhatnak azok sikeréhez, továbbá megismerkedhetnek a hazai munkaerőpiac által kínált lehetőségekkel.

A pályázat keretében az NKFI Hivatal hozzájárul a gyakornokok foglalkoztatásának költségeihez. A gyakornokot fogadó vállalkozás, felsőoktatási intézmény pályázhat a gyakornok szerződés szerinti megbízási díjára és annak járulékaira, vagy munkaszerződés szerinti munkabérére és annak járulékaira. A támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában nincs lehetőség.

A felhívás a fenti célokat az NKFI Alapból 25 millió forint keretösszeggel támogatja.

A pályázat benyújtása

A támogatási kérelmet a fogadó intézmény nyújtja be. A támogatási kérelmet a www.palyazat.gov.hu oldalon keresztül elérhető Pályázati e-ügyintézés felületen történő bejelentkezést követően, online pályázati kitöltő programmal kell elkészíteni, majd csatolni kell a kérelem elektronikus benyújtását hitelesítő, cégszerűen aláírt nyilatkozatot is (ld. Útmutató).
A nyilatkozat papír alapú példányát – ha azt nem minősített elektronikus aláírással látták el – postai úton is be kell nyújtani az elektronikus benyújtást követően legkésőbb 3 napon belül egy példányban, zárt csomagolásban, ajánlott küldeményként vagy a postai szolgáltatásokról szóló 2012. évi CLIX. törvény szerinti időgarantált szolgáltatás igénybevételével (expressz postai szolgáltatás; futárposta-szolgáltatás). A beküldést úgy kell teljesíteni, hogy kézbesítéskor a küldeményen feltüntetett adatok alapján egyértelműen megállapítható legyen a küldeménynek a kézbesítési szolgáltató részére határidőben törtét átadása. A támogatási kérelmek értékelése egyszerűsített eljárásrendben történik szakaszos elbírálással.

Értékelési határnapok: 2018. április 23. 14 óra

A pályázók köre

  • Magyarországon székhellyel, telephellyel, fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei, amelyek rendelkeznek legalább 1 lezárt üzleti évvel és nem tartoznak az EVA vagy a KATA hatálya alá;
  • nonprofit gazdasági társaságok, amelyek kutató-tudásközvetítő szervezetnek minősülnek;
  • államilag elismert egyházi vagy magán felsőoktatási intézmények, amelyek kutató-tudásközvetítő szervezetnek minősülnek;
  • költségvetési szervek, költségvetési szervek jogi személyiséggel rendelkező intézményei, állami felsőoktatási intézmények, amelyek kutató-tudásközvetítő szervezetnek minősülnek.

Támogatható célkitűzések, tevékenységek

Kutatás-fejlesztéshez szükséges emberi erőforrás biztosítása, kutató-fejlesztői utánpótlás és képzés, tehetséggondozás. Az Egyesült Királyságban tanuló magyar állampolgárságú BSc, MSc (beleértve az osztatlan) képzésben tanuló hallgató vagy PhD hallgató magyarországi nyári gyakorlat keretében történő foglalkoztatása. A támogatási szerződés megkötésekor a hallgatói jogviszonyt igazolni kell.

Az igényelhető támogatás mértéke

A támogatás összege pályázónként 3 hónapra összesen maximum 1,3 millió forint lehet (munkaszerződés esetén heti 40 órás foglalkoztatásra vonatkozóan), 3 hónapnál rövidebb idejű foglalkoztatás, vagy részfoglalkoztatás esetén ezt az összeget arányosan csökkenteni kell. A támogatás folyósítása kizárólag forintban történik.

A projekt futamideje

A projekt futamideje maximum 3 hónap (azaz a nyári gyakorlat időtartama minimum egy hónap – maximum 3 hónap lehet a június 15. és szeptember 30. közötti időszakban), vagyis a projekt fizikai befejezésének meg kell történnie a kezdő időpontot követő 3 hónapon belül, de legkésőbb szeptember 30-áig.

Amennyiben érdeklődik valamelyik cég gyakornoki ajánlata iránt, kérjük vegye fel a kapcsolatot közvetlenül a céggel vagy kutató-tudásközvetítő szervezettel.

Pályázati dokumentumok

Nyári gyakorlatot kínáló cégek

Az alábbi cégek ajánlanak gyakornoki lehetőséget a diákok számára. Amennyiben érdeklődik valamelyik cég gyakornoki ajánlata iránt, kérjük vegye fel a kapcsolatot közvetlenül a céggel.
Tovább a nyári gyakorlatot kínáló cégek adataihoz