palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hogyan lett Rabona nagykövet Mike Tyson?

A korábbi időszakoktól eltérően, amikor még a széles nyilvánosság távolságtartással követte az online kaszinókat, mára ez a helyzet megváltozott. Az online szerencsejáték ipar az egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító internetes ágazattá nőtte ki magát, ezért történhet meg az is, hogy ma már Rabona nagykövet Mike Tyson, de számos más sztár is nevét, arcát adja az ilyen márkákhoz.

Az online szerencsejáték vállalkozások, amelyek alatt általában az online kaszinókat és sportfogadási oldalakat kell érteni, hosszú utat jártak be. Mint minden innovatív ágazatban, itt is megjelentek kezdetben a szerencselovagok, az olyan oldalak, amelyek nem feltétlenül tisztességes szándékkal jelentek meg. Az ilyen platformokon soha nem történhetett volna meg, hogy egy Rabona nagykövet Mike Tyson, Nicky Minaj, vagy más a nevét adja az oldalhoz.

Az évek során azonban letisztult ez az ágazat is, részben a résztvevők hozzáállásának, részben a jogszabályi háttérnek köszönhetően. Ez alapján ma már kijelenthető, hogy szinte egyáltalán nem találsz olyan oldalt, amely az előírások ellenében működne.

Mint minden dinamikusan növekvő iparág, az online szerencsejátékok is folyamatosan szélesítik határaikat, növelik elérési bázisaikat, ehhez pedig kézenfekvő, hogy a más ágazagokban már bevált receptekhez nyúlnak, amelyek közül az egyik a védnökség, ami által ma Rabona nagykövet Mike Tyson is.

Mit jelent a nagyköveti státus?

A tévéreklámokban minden nap láthatsz olyan termékeket, szolgáltatásokat, amelyeket valamely híresség népszerűsít, ahogyan a különböző műsorok, sportversenyek is teli vannak a különböző termékelhelyezésekkel. Ezek közé tartozik az a megoldás is, ami által Rabona nagykövet Mike Tyson. De mégis mit jelent ez?

A marketing már a 19. század második felében kitapasztalta, hogy az emberek sokkal szívesebben vásárolnak meg egy terméket, szolgáltatást, ha azt olyan személy ajánlja nekik, akit kedvelnek, akiben megbíznak. Ez kezdetben nyilván úgy működött, hogy egy település, egy kisebb közösség valamely tagja saját szavahihetőségét dobta be azért, hogy az értékesítés megtörténjen.

A piaci fejlődés, növekedés és persze a szórakoztatóipar és a sport széleskörű elterjedésével azonban megjelentek a celebritások is. Azok a hírességek, akiket milliók kedvelnek, követnek. A marketingesek pedig rájöttek, hogy ha ezekkel a személyekkel próbálják eladni termékeiket, ez komoly ösztönző erővel bír.

Ha pedig egy recept több mint egy évszázada működik, jogosan merül fel a kérdés, hogy az olyan 21. századi üzletágak, amilyen az online kaszinóipar, miért ne élne ezzel a lehetőséggel. Így ma már számos ilyen platform látható sportklubok, vagy nemzetközi események védnökeként és nagyon sok híresség van, aki márka nagykövetként járul hozzá ezeknek a játékoldalaknak a népszerűsítéséhez.

Milyen előnyöket biztosít ez a platformoknak?

Az online kaszinók számára ez az üzleti modell többféle előnnyel jár. Tudni kell, hogy 2024 elején az online szerencsejáték ipar az egyik legdinamikusabban fejlő ágazat, amelynek éves forgalma 2019 óta folyamatosan növekszik.

Ennek megfelelően hatalmas a konkurenciaharc, jelenleg több mint 4000 online kaszinó működik. Ahhoz pedig, hogy egy ilyen oldal fennmaradjon, ügyfélkörre van szüksége, azt pedig úgy tudja a legsikeresebben építeni, ha valamiben különbözik a többiektől.

Ezt a különbözőséget biztosíthatja, ha olyan személyiségek, mint Mike Tyson, Cristiano Ronaldo, vagy Nicki Minaj az adott márka nagykövetévé válnak. Ezeket a sztárokat milliók ismerik és szeretik és nem nehéz elképzelni, hogy ha valaki azon gondolkodik, melyik online kaszinóban is kezdjen játszani, miközben szembejön vele egy hirdetés, amelyben kedvence egyik ilyen platformot népszerűsíti, akkor nagy valószínűséggel ezt fogja választani.

Vagyis, a hírességek alkalmazása, mint márka nagykövet, egy olyan versenyelőnyt biztosít ezeknek a platformoknak, amellyel kitűnhetnek a tömegből és sikeresebben építhetnek ki akkora játékosi ügyfélkört, amely biztosítja számukra a nyereséges működést.

Ezzel egyidejűleg a márka imázsának a kialakításában is segítséget nyújtanak ezek a sztárok. Hiszen, a már említett hatalmas versenyharc során, ha egy nagykövet jóvoltából sikerül elérni, hogy az emberek az online kaszinó, szerencsejáték és ehhez hasonló kifejezéseket kedvencük miatt egy konkrét platformhoz kapcsolják, ezzel már nyert ügyük van.

Innen pedig egyenes út vezet az elköteleződésig is. Ha az adott kaszinó kiemelkedő akciókat is biztosít az oldalára tévedő új játékosoknak, azok szívesebben térnek oda vissza, amikor játszani szeretnének, illetve, ilyenkor az az oldal lesz az első, amelyet megnyitnak. Arról nem is szólva, hogy sokak számára egyfajta státusszimbólum is, ha elmondhatják, hogy ott ruletteznek, vagy nyerőgépeznek, ahol például Cristiano Ronaldo is játszik.

(X)