palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

In my life… hogy mondanád magyarul? irodalmi pályázat

Irodalmi pályázat „In my life… hogy mondanád magyarul?” címmel középiskolás diákok számára! A Fészek Színházat működtető UDVARszínHÁZ Kulturális Egyesület „In my life… hogy mondanád magyarul” címmel irodalmi pályázatot ír ki téma megkötés nélkül, melyre várja középiskolás diákok által írt minidrámák, novellák és versek érkezését, amelyek közül a legjobbak részt vehetnek egy különleges díjazású felolvasó esten.

A műveket kizárólag e-mailben, a feszekszinhaz@cziczo.hu címre lehet elküldeni, csatolt fájl formájában, a leveleket pedig „irodalmi pályázat” tárggyal kell ellátni.

A beérkezett művek közül a zsűri három minidrámát, öt novellát és tíz verset választ ki, melyek a színház által rendezett felolvasó est alkalmával kerülnek bemutatásra, a legjobbak pedig díjazásra.

Az alkotásokat a Fészek Színház színészei olvassák fel, a felkészülésben pedig részt vehetnek a szerzők is. (Az elbírálás minden esetben a leírt anyag alapján és nem annak előadásmódja alapján történik).

A pályázat ingyenes, egy pályázó kategóriánként egy-egy pályaművel jelentkezhet.

A zsűri összetételéről hamarosan elérhetőségeinken adunk részletes információt.

A díjazottak könyvutalványban illetve jegyjutalomban részesülnek – a minidrámák esetében a felkészítő tanárok is.

F o r m a i    k ö v e t e l m é n y e k

VERS kategória

  • egy pályázó maximum három verssel nevezhet (ez számít egy pályaműnek)
  • terjedelem: maximum egy gépelt A4-es oldal/vers

MINIDRÁMA kategória:

  • terjedelem: minimum 10, maximum 15 gépelt A4-es oldal

NOVELLA kategória

  • minimum 800, maximum 1200 szó

Beküldési határidő: 2012. április 25.

A felolvasó est 2012. május 19-én, szombaton a Fészek Színházban (Budapest VIII. kerület, Orczy út 46-48.) kerül megrendezésre.

Pályázaton kizárólag középiskolai intézménnyel tanulói jogviszonyban álló diák indulhat. A pályamű kizárólag a pályázó (szerző) saját alkotása, szellemi terméke lehet.

A pályázattal kapcsolatban további információk kérhetőek a feszekszinhaz@cziczo.hu e-mail címen és a +36 30 6500259 telefonszámon.

 Forrás: http://feszekszinhaz.blog.hu