palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

100 éves a CHEVY művészeti pályázat

100chevy100 év egy pályaműbe sűrítve, 10 ezer eurót osztanak ki a magyarországi helyezettek között! 15 felsőoktatási intézmény diákjai pályázhatnak a Chevrolet fiatal művészeket felkaroló nemzetközi versenyére. Budapest, 2011. március 30. – Young Creative Chevrolet néven pályázati lehetőséget hirdet az immár 100 éves múltra visszatekintő autógyártó cég, amire Magyarországon 15 felsőoktatási intézményből pályázhatnak az alkotni vágyó diákok.

A pályázatra 5 kategóriában – divat, fotó, grafika, videó és zene – nyújthatják be műveiket a hallgatók, amelyek közül a legjobbak a hazai forduló után, az európai döntőben, nemzetközi zsűri előtt is megmérettetnek.

Idén, 2011-ben ötödik alkalommal tart nemzetközi diákversenyt a Chevrolet, amelynek célja egy olyan pályázati baranyiadam-kormosannazsofia-miovacmartonzsolt-galvolgyianettlehetőség megteremtése, ami lendületet és segítséget ad azoknak a fiatal, kitörni vágyó művészeknek, akik szeretnék bizonyítani tehetségüket a nagyközönség előtt.

A magyarországi hallgatók 2009 óta vesznek részt az évente megrendezett versenyen, 2010-ben összesen 93 magyar diák pályázott 7 egyetemről. A legszebb eredményt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói érték el, akik divat kategóriában 2009-ben és 2010-ben is európai második helyezést kaptak.

A 2011-es versenyre továbbra is 5 kategóriában – divat, fotó, grafika, videó és zene – várják a szervezők a pályaműveket, amelyeket az idén 100. születésnapját ünneplő márkára és annak múltjára összpontosítva kell elkészíteniük a versenyzőknek.  Míg a divat kategóriában egy időtlen, klasszikus értéket képviselő retro ruha megálmodásával kell készülniük a pályázóknak, addig a fotósoknak a márka 100 évét kell belesűríteni egyetlen képbe.

A grafikus pályázatra jelentkezőknek egy emlék poszter elkészítése a feladat, amely azt tükrözi, hogy mennyire messze jutott a Chevrolet az elmúlt száz évben.

A mozgókép és a zenei pályázat a születésnapi partik hangulatát igyekszik megidézni, így videó kategóriában egy születésnapi meghívó elkészítését, zene kategóriában pedig – a márka 100. születésnapja alkalmából – születésnapi dal komponálását várják a pályázat kiírói a versenyzőktől. A pályaművek először egy hazai zsűri előtt kerülnek megmérettetésre, amit a kategóriák győztesei számára az európai döntőn való részvétel követ.

Chevy 2011Összesen 10.000 euró díjat ad át a Chevrolet Magyarország (kategóriánként 2000 eurót), az európai döntőben pedig közel 3000 eurót osztanak ki az első három helyezettnek. A pályamunkák leadási határideje: 2011. május 1. éjfél.

A pályázóknak idén egy egyedülálló lehetőség is a rendelkezésükre áll, ugyanis kategóriánként egy-egy konzulens segítségét is igénybe vehetik, akik a pályaművekkel kapcsolatban rengeteg hasznos tanácsot adnak a verseny résztvevőinek.

Az on-line szakmai konzultációk során a jelentkezők a kérdéseiket Mojzes Dóra divattervezőnek, Misetics Mátyás fotóművésznek, Fodor Tamás grafikusnak, Balogh Balázs media designernek és Alpár Balázs zeneszerzőnek tehetik fel. Ahhoz, hogy ezt a szolgáltatást igénybe vehessék a versenyzők, nem kell mást tenniük, mint április 11-ig az esemény hivatalos oldalán regisztrálniuk:

http://www.ycc-hungary.info

A pályázatra azon felsőoktatási intézmények hallgatói jelentkezhetnek Magyarországról, melyek oktatói 2011. március 29-ig visszaigazolták az intézmény diákjainak részvételi szándékát.

Ezek a következők:cleverhot

 • Budapesti Corvinus Egyetem
 • Budapesti Műszaki Egyetem
 • Debreceni Egyetem
 • Eszterházy Károly Főiskola
 • Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
 • Kaposvári Egyetem
 • Magyar Képzőművészeti Egyetem
 • Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
 • Nyíregyházi Főiskola
 • Nyugat-magyarországi Egyetem
 • Pécsi Tudományegyetem
 • Széchenyi István Egyetem
 • Szent István Egyetem
 • Színház- és Filmművészeti Egyetem
 • VISART Művészeti Akadémia

További információ és a pontos pályázati kiírás az alábbi két linken található:

www.ycc-hungary.info

http://www.ycc-hungary.info/wp-content/uploads/2011/03/szabalyzat.pdf