palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kisfaludy Program

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program röviden Kisfaludy Program keretében számos pályázat biztosít kedvező támogatást a vidéki magánszálláshelyek számára.

A Kisfaludy Pályázat a vidéki, a fővároson kívüli szálláshelyek támogatását tűzi ki célul, ellensúlyozva azt, hogy a vidék nem részesülhetett a korábbi fejlesztési ciklus nyújtotta forrásokból. Így a jelentős összegű beruházások révén, nem csak a főváros, de az ország kiemelt turisztikai térségei is népszerűvé válnának mind a belföldi, mind a külföldről érkező turisták számára.

Hazánkban a turizmus terén egyik fő probléma a fővárosközpontúság, és a szezonalitás. A program révén nemcsak a minőségi programok száma növekedik, hanem az attrakcióban érintett szálláshelyek száma minőségileg és mennyiségileg is növekedik az elkövetkező pár év alatt. Igen népszerű volt a tavalyi évben a szabadvízi strandok fejlesztését célzó felhívás, amely a felkapott térségek mellett például a Tisza és a Tisza-tó környékének helyzetbe hozására, vonzerejének növelésére irányult.

A Kisfaludy Program keretében a Kisfaludy Pályázat 60 milliárdos keretösszegben biztosít támogatást például természetes személyeknek és magánvállalkozásoknak, akik magánszálláshelyet üzemeltetnek illetve az egyéb szálláshelyet üzemeltetők számára.

Miért előnyös a Kisfaludy Program nyújtotta lehetőséggel élni?

Az egyik oka az, hogy a támogatás igen tág keretekben vehető igénybe, például külső- belső átalakításra, megújuló energia rendszer- telepítésre, szolgáltatáshoz kapcsolódó eszközbeszerzésre, valamint kültéri beruházás finanszírozására.

Másrészt a maximum 8 millió forint összegű támogatás elektronikusan, egyszerűsített igénylési eljárás keretében – a pályázati keret kimerüléséig vehetői igénybe.

A konstrukció keretében a Közép-Magyarországi régión kívül található szabadvízi strandok fejlesztésére nyílik lehetőség Európai Uniós forrásból. Pályázat a magyarországi szabadvízi...

Az MTÜ a jelenleg is elérhető, országos panziófejlesztési pályázat és a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben szállodák...

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében, a vissza nem térítendő forrásokra épülő Kisfaludy Szállásfejlesztési Konstrukcióra 2017. szeptember 1-jétől lehet majd...