palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Specifikus pályázatfigyelés vagy hírlevél

A pályázni készülő magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek gyakran elvesznek a pályázati kiírások és források sűrűjében. A pályázók jelentős része már a számára alkalmas pályázat megtalálásának fázisában elveszti a türelmét, érdeklődését vagy motivációját. Gyakori probléma az is, hogy a pályázó sokkal egyszerűbbnek gondolja a pályázás folyamatát, mint amivel a valóságban találkozik. Hogyan találjuk meg a számunkra leginkább megfelelő pályázati kiírást?! Vajon elegendő, ha feliratkozunk hírlevélre vagy speciális pályázatfigyelésre van szükségünk?!
A probléma kezdődhet a céljainknak megfelelő pályázati forrás rátalálásánál, a pályázati kiírásban található fogalmak értelmezésénél, a pályázati űrlap kitöltésénél, de akár csak a megfelelő kapcsolat megtalálásával is.

A pályázatok szűrésének egyik formája a pályázat kiíró szervek, pályázatfigyelő oldalak által kínált hírlevélre való feliratkozás.

A hírlevelek, mint, ahogy ez is, amit Ön olvas, általában ingyenesek és nem az ön paraméterei szerint válogatja össze az információkat, hanem a hírlevél szerkesztők által kialakított struktúra szerint. Így a hírlevél tartalmából az olvasó jobb esetben több, rosszabb esetben kevesebb információt tud hasznosítani.

Fontos megérteni a forráskeresés fázisában, hogy a hírlevél nem fedi le azt az elképzelést, hogy ön a céljai eléréséhez egy több szempontot is figyelembe vevő listázást fog kapni. Nem fog. J

Ellenben, ha általánosságban szeretne tájékozódni a pályázatokról, több kategória is érdekli vagy egyáltalán csak figyelemmel szeretné kísérni a pályázati híreket, akkor hasznos lehet valamelyik pályázatfigyeléssel foglalkozó szolgáltató hírleveléből tájékozódni. (Itt megragadom a lehetőséget, hogy megköszönjem, hogy bennünket választott!)

A jogos kérdés az, hogy hogyan juthat hozzá a legkönnyebben ahhoz a pályázati kiíráshoz, amelyet valóban tud használni, amellyel valóban megéri eltölteni az időt, hogy megnézze, hogy érdemes-e időt töltenie és pénzt költenie a pályázatra vagy sem.

Itt, mintegy nem mellékesen jegyzem meg, hogy minden a céljaink eléréséhez kapcsolódó pályázat kiírás követelményeinek átgondolása, nem kukába dobott idő, hanem egy a célunk eléréséhez közelebb juttató lépcsőfok.

Visszatérve az előző gondolatsorhoz, hogy hogyan találjunk rá a legkevesebb befektetett energiával a célforrásra, legegyszerűbb, ha megfizetünk erre egy pályázati tanácsadót, aki specifikusan a vállalkozásunk / szervezetünk / önmagunk paramétereire, tulajdonságaira, lehetőségeire és céljaira szabva szemlézi és gyűjti és tálalja a megfelelő a pályázati lehetőségeket.

Fontos tudni, hogy ezek a pályázatok is addig, amíg nem pályázza, nyeri meg és el nem kezdi megvalósítani, addig csak lehetőség marad.

A megvalósítás az már az a fázis, amivel valóban a célba lehet érni, mint, ahogy a tűzoltóknál a sugárcsöves is csak akkor tud tüzet eloltani, ha eljut a cső végéig a víz.

A pályázatok megvalósításában rejlő hibákról is érdemes beszélni, de majd egy másik hírlevélben.

 

Megrendelő - Specifikus pályázatfigyelés