palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

GINOP Plusz

A 2021-2027-es uniós ciklus meghatározó programja a GINOP Plusz, amely a korábbi GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) folytatásaként működik tovább. Az operatív program jelentőségét bizonyítja, hogy a teljes uniós forráskeret 30 százaléka is a GINOP Plusz programba került át. Célja, hogy minél több vállalkozás számára biztosítson forrást a fejlesztésekhez és a beruházásokhoz.

Az operatív programon belül hat prioritási tengely található, ezek közül a vállalkozások szempontjából különösen a vállalkozásfejlesztés, valamint a kutatás-fejlesztés és innováció körében kiírt felhívások lesznek meghatározóak. A vállalatok életében a tervezhetőség kiemelkedő jelentőséggel bír, így ezek a keretek nem csak több évig állnak majd nyitva, de az egyes keretek akár szakaszosan visszatérő benyújtási lehetőséget is biztosítanak.

A gyors technológiai, és informatikai fejlődés, de az életminőség javulása számos kihívás elé állítja a kkv szektort. A hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások széles körében szükséges a termelékenységet javítani, amelyet a GINOP Plusz három célcsoport mentén kívánja elérni:

• kiemelt növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások megerősítése;
• kiemelt stratégiai ágazatok fejlesztése;
• vállalatok technológia váltásának, és szervezeti megújulásának támogatása révén.