palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hamarosan indulnak a GINOP PLUSZ pályázatok

pályázatírás vállalkozásoknak - GINOP pályázatírás

Jövőhéten közelebb kerülhetünk az EU-s forrásokhoz. A Nemzetgazdasági Miniszter szerint 900 milliárd EU-forrás válik elérhetővé a GINOP PLUSZ program keretében vállalkozások számára vállalkozásfejlesztésre.

A következő hónapokban, 6-8 pályázati program meghirdetése várható.
Márciusban várhatóan a vállalkozásfejlesztési és aktivitásnövelési pályázatok indulnak 130-150 milliárd forint körüli keretösszeggel.

A pályázatok célterületei lesznek a K+F, a munkahelymegtartás és munkahelyteremtés, a modern technológiák bevitele a gazdaságba, a fenntartható gazdaság működtetése és a zöld energiák fejlesztése.

A  vállalkozásfejlesztési pályázatok nagy része hitel alapú visszatérítendő forrásként lesz elérhető, míg a munkaerőpiaci aktivitás növelésére nagyobb részben vissza nem térítendő támogatás fog rendelkezésre állni.

A tájékoztatóban elhangzottak szerint a vállalkozásfejlesztési keret (450 milliárd forint) nagy része nulla százalékos kamattal bíró hitelt takar majd.

A hitelforrásokhoz az MFB Pontokon, két bankon keresztül (MBH, Gránitbank) lehet majd hozzájutni,  az aktivitásnövelést segítő pályázatokat ahogy eddig is az Országos Foglalkoztatási Alapon keresztül bonyolítja le.