palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Több mint 700 beruházás kap támogatást a Kisfaludy Programból

Több mint 700 panzió, szálloda fejlesztésre, illetve új szálláshely létesítésre benyújtott pályázatot részesített kedvező elbírálásban a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy Program első ütemében.

Soha ennyi pénz nem állt még rendelkezésre Magyarországon a szálláshelyek – szállodák és panziók fejlesztésére, mint most. A Kisfaludy Program első ütemében összesen több mint 80 milliárd forint összértékben valósulhatnak meg beruházások országszerte.

A 2017-ben útjára indított a Kisfaludy program keretében 2030-ig 300 milliárd forint értékű szálláshelyfejlesztési beruházás valósulhat meg a vidéki Magyarországon, amelyből 150 milliárd forintot a kormány hazai költségvetési forrásból, vissza nem térítendő támogatás formájában biztosít.

A programnak köszönhetően olyan beruházások támogatására nyílik mód, melyek hosszú távon fenntarthatóak és turisztikai szempontból indokoltak. A fejlesztés által biztosított szolgáltatási színvonal emelkedésével, a kereskedelmi szálláshelyek jelenlegi kapacitásának bővülésével, a vendégek és vendégéjszakák számának emelkedésével a vendégek költésének növekedése, valamint a szezonális ingadozások kiegyenlítődése várható.

A Kisfaludy Program első ütemének köszönhetően a vidéki Magyarországon több, mint 80 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések a következő években, amelyhez a magyar kormány 48 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad.

A Kisfaludy Programban meghirdetett felhívásokra összesen 1522 pályázat érkezett. A keretnövelésnek köszönhetően a pályázatok szakmai elbírálása alapján a vidéken található panziók több mint kétharmada – több mint 700 panzió -, és 16 szálloda kap támogatást a fejlesztéseikhez, emellett 27 új szálláshely részesül támogatásban.

A Kisfaludy Program nem ért véget, a Magyar Turisztikai Ügynökség további kiemelt fejlesztési térségekben tervezi szálláshelyfejlesztési felhívások megjelentetését, és a tervek között szerepel támogatási konstrukció kidolgozása a 150 szoba feletti kapacitással rendelkező szállodák részére is.

A pályázati lehetőségekkel párhuzamosan, szintén a tavalyi évben indult el a Magyar Fejlesztési Bank által biztosított Kisfaludy Turizmus-fejlesztési Hitelprogram, ami kiszámítható és nagyon kedvező finanszírozási feltételeket biztosít akár a pályázati önerő biztosítására.

(forrás: MTÜ)