palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat szálláshelyek létesítésére – Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben

Pályázat szálláshelyek létesítésére a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben.

Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – szálláshelyek létesítése – Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben.
Kódszám:  TFC-1.2.1-2017

A pályázat célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található új kereskedelmi szálláshelyek kialakítása, az újonnan létrejött szálláshelyek működéséből származó árbevételek által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése.

A támogatás maximális mértéke: 70%

Regionális beruházási támogatási jogcím esetében a regionális támogatási térkép szerint nagyvállalatoknak nyújtható maximális támogatási intenzitások: Észak-Magyarország, Észak-Alföld 50%.
A regionális támogatási térkép alapján adható maximális támogatás intenzitás kisvállalkozás esetében + 20%-al, középvállalkozás esetében +10%-al emelhető, de összességében nem haladhatja meg a tervezett elszámolható fejlesztési költségek, a projekt összesen elszámolható költségvetésének 70%-át.

A pályázati elképzelések esetében az igényelt támogatási összeget az alábbi minimum és maximum összegek figyelembevételével kell meghatározni:

Szálláshely kategória / Minimum – maximum támogatási összegek

 • új szálloda létesítése esetén (3*-5*): 250 Millió – 3 Mrd Ft között
 • új panzió létesítése esetén: 25 Millió- 125 Millió Ft

TÁMOGATÁST IGÉNYLŐK KÖRE

 • Magyarországon bejegyzett székhelyű vagy telephelyű, kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, vállalkozások (ideértve az ingatlankezelő, ingatlanbefektetési társaságokat, valamint a projektcégeket is)
 • költségvetési szervek és intézményeik és az általuk megbízott üzemeltető gazdasági társaságok
 • önkormányzatok és intézményeik és az általuk alapított gazdasági társaságok
 • Magyarországon bejegyzett székhelyű vagy telephelyű nonprofit szervezetek
 • szövetkezetek
 • egyházi jogi személyek

Pályázók köre:

 • szálláshely jövőbeli üzemeltetője
 • az ingatlan tulajdonosa

Támogatható kereskedelmi szálláshely kategóriák:

 • 3* – 5* szálloda létesítése
 • 3*-4* panzió létesítése

Önállóan támogatható tevékenységek:

 1. új kereskedelmi szálláshelyek létesítése
 2. a korábban legalább 1 évig szálláshelyként (szálloda, vagy panzió) működő, de a támogatási igény benyújtásakor üzemeltetési engedéllyel legalább 6 hónapja nem rendelkező szálloda vagy panzió átalakítása, felújítása, bővítése.

Projekt területi szűkítése
Jelen felhívás keretében a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség kereskedelmi szálláshelyek fejlesztéseihez kapcsolódó projektjavaslatok támogathatók, mely térséget a a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség meghatározásáról és a térségben megvalósítandó egyes fejlesztések megvalósításához szükséges források biztosításáról szóló 1092/2017. (II. 21.) Korm. határozat I. Melléklete határoz meg.

Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás

Az önerő mértéke: Regionális beruházási támogatási jogcím igénybevétele esetében 25% saját forrást minden állami támogatástól mentes formában szükséges biztosítani.

Előleg mértéke
A támogatási igényi kiírás keretében támogatott projektek esetében az igénybe vehető maximális előleg mértéke a megítélt támogatás 50%-a.

Letölthető dokumentumok

A támogatási igények benyújtásának határideje: 2017. 10. 19. és 2017. 11. 20. között. 

Pályázna?! Pályázzon!
Pályázatírás