palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

100 szóban Budapest pályázat

100szobanbudapestA „100 szóban Budapest” egy történetíró pályázat. A beküldött történetek legfeljebb 100 szóból állhatnak és a városi élettel kapcsolatosak kell hogy legyenek. A nyertes művek a szervezők szándékai szerint köztereken és számos média felületen jelennek meg.  A pályázat célja elősegíteni a kulturális és tudatos részvételt a város életében, és irodalmi szövegekkel és illusztrációkkal színesíteni a köztereket. Egyúttal betekintést nyújtani abba, hogy mit gondol a ma embere Budapestről, és a városi életről.

Kik pályázhatnak?  A pályázaton részt vehet minden Magyarországon élő személy, illetve határon túli magyar.

A zsűri tagjai: Winkler Nóra, Hajós András, Szőllősy Balázs

A pályázatra való jelentkezés módja:

Minden résztvevő maximum 5 történetet küldhet be a www.100szobanbudapest.hu oldalra ahol az ott levő utasításokat követve jelentkezhet.

A történeteket interneten keresztül a www.100szobanbudapest.hu oldalon, illetve postán is el lehet küldeni. Az utóbbi esetben a történeteket álnéven kell beküldeni, a személyes adatokat pedig a borítékon belül, egy zárt borítékba kell tenni. A borítékokat a következő címre küldhetik el: Lumen Kávézó, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 3.

Pályázatok beadási határideje: 2014. szeptember 7.

Díjazás

A zsűri kiválaszt 12 döntős művet, ezek közül kerül ki az első, második és harmadik helyezett a döntésük alapján. Az első három helyezett 150 000 Ft összdíjazásban részesül. A 12 döntős művet neves illusztrátorok színesítik és a tervek szerint különböző médiumokban, köztereken, kiállításon jelennek meg.

A döntős történetek különböző médiafelületeken és köztereken, valamint a díjátadón lesznek láthatóak. Az alkotások elérhetőek lesznek a honlapon, és a 100 legjobb történet egy zsebkönyv formájában is megjelenik.

Bővebb információ:
A szervezők email címe: info@100szobanbudapest.hu. Ezen az email címen bármilyen kérdésedre, bizonytalanságodra választ kapsz.

A pályázat oldala: 100 szóban Budapest