palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

114 millió forintot nyert Békéscsaba TÁMOP pályázata iskolák fejlesztésére

umftBékéscsaba önkormányzata elkötelezett a kompetencia alapú oktatás bevezetése, alkalmazása mellett, így fontosnak tartja, hogy minden eszközt igénybe vegyen annak érdekében, hogy az intézmények felkészüljenek a korszerű, a mindennapi életben szükséges és hasznos ismereteket nyújtó oktatás bevezetésére.

Ennek érdekében Békéscsaba önkormányzata pályázatot nyújtott be a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” című, TÁMOP-3.1.4/08/2. kódszámú felhívásra „Kompetenciák fejlesztése az óvodától az érettségiig” címmel, a következő intézmények vonatkozásában:

1. Szabó Pál Téri Általános Iskola

2. 2. Sz. Általános Iskola

3. Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Diákotthon székhelye

4. Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola

5. Lencsési Lakótelepi Óvoda

A pályázatot a Nemzeti Fejlesztés Ügynökség hirdette meg a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében a „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” című, TÁMOP-3.1.4/08/2 kódszámú pályázati felhívással.

A pályázat alapvető célja a sikeres munkaerő-piaci alkalmazkodáshoz szükséges, az egész életen át tartó tanulás megalapozását szolgáló képességek fejlesztése és kompetencia alapú oktatás elterjesztése a magyar közoktatási rendszerben, ami hozzájárul a foglalkoztatási helyzet javításához. Ennek érdekében a pályázat a kompetencia alapú oktatás módszertanának és eszközeinek széleskörű elterjesztését célozza, a pedagógusok módszertani kultúrájának korszerűsítését, a tanulók képességeinek és kulcskompetenciáinak egyénre szabott fejlesztését és megerősítését, a rendszerben meglévő szelektív hatások mérséklésével, valamint az egyenlő hozzáférés és esélyegyenlőség szempontjainak érvényesítésével.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának pályázatát 114 millió Ft összegben támogatásra érdemesnek minősítette.
(bekescsaba.hu)

linkek: Bécs utazás Hajdúszoboszló látnivalók Szlovénia nyaralás