palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

15 éves a Leonardo fotópályázat

15_eves_a_leonardo pályázatPincérkedtél Németországban? Autókat szereltél Franciaországban? Esetleg nővérként dolgoztál egy angliai kórházban? Mutasd meg képekben, mivel töltötted külföldi szakmai gyakorlatodat! A Leonardo program 15. születésnapja alkalmából a Tempus Közalapítvány fotópályázatot ír ki, melynek célja, hogy a képeiden keresztül bemutathasd, hogy a Leonardo program milyen élményekkel és tapasztalatokkal járult hozzá a szakmai, nyelvi és egyéb készségeid fejlődéséhez.

Ki vehet részt a pályázaton?
Ha az elmúlt 15 év során valamilyen formában részt vettél a Leonardo programban, akkor várjuk róla képeid.

Pályázati feltételek

  • A kép témája kötetlen, de kizárólag a Leonardo szakmai gyakorlattal kapcsolatos fotókkal lehet pályázni.
  • Egy pályázó legfeljebb 2 képpel pályázhat.
  • A pályaműveket hagyományos papíralapú változatban, vagy digitális képek esetén kinyomtatott formában, A4-es méretben lehet benyújtani.
  • A képeket digitális formában is kérjük elküldeni (jpg, jpeg, tiff formátumok valamelyikén). A digitális képek mérete maximum 3 Mb lehet képenként.
  • A digitális változatot a julia.kertesz@tpf.hu e-mail címre várjuk. A pályázat elbírálásában csak azok a képek vesznek részt, amelyek mind papíralapú, mind pedig digitális változatban határidőig beérkeztek.
  • Elfogadunk fotómontázsokat, illetve képszerkesztő programmal módosított képeket is.
  • A papíralapú képek hátoldalán kérjük feltüntetni a fotó címét és az alkotó nevét.
  • A pályázat kizárólag a képek és a nevezési lap együttes beküldésével tekinthető érvényesnek. A hiányos adatokkal, illetve a formailag nem megfelelően beérkezett képek nem kerülnek a zsűri elé. A nevezési lap letölthető a Tempus Közalapítvány honlapjáról (www.tka.hu).
  • A korábban Leonardo fotópályázaton nyertes képekkel nem lehet nevezni.

A pályázatok elbírálása
A pályázatokat a Tempus Közalapítvány munkatársai bírálják el az alapján, hogy melyik kép adja vissza legjobban a Leonardo program céljait és szellemiségét.

Díjazás
A fotópályázat első 3 helyezettje tárgyjutalomban részesül.
A legjobb képeket kiállításon mutatjuk be a 2010 októberében tartandó rendezvényünk keretében. A díjátadó ünnepségre a kiállítás megnyitóján kerül sor. A díjazottakat e-mailben értesítjük.

Pályázati határidő: 2010. június 30.
(a postára adás, illetve az elektronikus változat e-mailben való beérkezésének határideje)

A pályaműveket postai úton kérjük eljuttatni a Tempus Közalapítvány címére: 1438 Budapest 70, Pf. 508., e-mailen pedig a julia.kertesz@tpf.hu címre.
A borítékon, illetve az e-mail tárgyában kérjük feltüntetni a “Leonardo 15 fotópályázat” jeligét.

A beküldött fotókat nem áll módunkban visszaküldeni. A pályázatra kizárólag saját készítésű képekkel lehet nevezni, amelyek szerzői jogával a pályázó rendelkezik. A pályázaton való részvétellel az alkotó hozzájárul, hogy a képeket a Tempus Közalapítvány további rendezvényein, valamint nyomtatott és elektronikus kiadványaiban – a szerző megjelölésével – térítésmentesen felhasználja.

Letölthető dokumentumok

Pályázati felhívás
Nevezési lap