palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

4 For Europe

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája „4 For Europe” címmel európai uniós témájú versenyt szervez középiskolás diákoknak.

A vetélkedőre olyan 4 fős csapatok jelentkezését várjuk, amelyek tagjai középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek. A csapatok külső tagja az őket felkészítő pedagógus. A csoportok regisztrációját 2012. szeptember 27., 10 óráig fogadjuk a http://europedirect.kjmk.hu (jobb felső sarok) weboldalon, melyen a rendezvénnyel kapcsolatos aktuális információk is olvashatóak.

Minden iskolából tetszőleges számú csapat nevezhet.

A vetélkedő menete:

Online forduló /I. forduló/

Az első forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, melyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok.

Az első forduló kezdete: 2012. szeptember 27. 12.00 óra

A feladatok megoldási határideje: 2012. október 07. 24.00 óra

Regionális döntők /II. forduló/

Az első forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe. A regionális döntőkbe alap esetben egy iskolából maximálisan csak 2 csapat juthat be.

A regionális döntők várhatóan 2012. november 06. és november 17. között kerülnek megrendezésre a régió valamelyik megyeszékhelyén.

A pontos helyszínek a játék honlapján lesznek olvashatóak.

Országos döntő /III. forduló/

Az országos döntőbe az előző fordulók nyertesei, és az összesített eredmények alapján a három legjobb második helyezett csapat kap meghívást.

Tervezett időpont: 2012. december első fele.

Helyszín: Katona József Könyvtár, Kecskemét, Piaristák tere 8.

A vetélkedő első helyezett csapata 2013 márciusában egy strasbourgi tanulmányúton vehet részt az EUROSCOLA keretein belül. Erről és a további díjazásról a verseny honlapján részletes információ található.

A programmal kapcsolatos további információért kérjük, kövesse figyelemmel a fenti honlapot, ill. forduljon bizalommal a Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont munkatársához (tel.: 76-500-560, e-mail: eip@kjmk.hu).