palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

5. Gyerek ARC pályázat

VARÁZSRAJZ A JÖVŐRŐL. Kedves Földi Barátaim! Itt a tavasz, így hát írok nektek, mint minden évben ilyentájt. Talán emlékeztek egy korábbi levelemre, amelyben leírtam, mennyire tisztelem a bolygótokat, és arról álmodozom, hogy egyszer meglátogatom én is. Viszont továbbra is aggodalommal tölt el, hogy a földiek közül oly sokan nem törődnek a bolygó értékeivel. Meglehet, hogy mire eljutok hozzátok, a Föld, a környezet szennyezés, a városok terjeszkedése, az állat és növényvilág pusztítása miatt elveszti szépségét, sokszínűségét. De ne feledjétek, változtatni sosem késő!


Az elmúlt években már pusztán a rajzaitokkal rengeteget tettetek az élet sokszínűségéért, környezetetek megóvásáért. Épp ezért idén is számítok a segítségetekre!

Nálunk, a Xenoron van egy mondás, mely szerint „a jövőd olyan lesz, amilyennek lerajzolod”. Vagyis, ha nagyon erősen szeretnél valamit, azt meg is tudod valósítani. A jövőről rajzolt képek – úgy tartják – varázserővel bírnak, és valóban képesek kihatni a jövő alakulására.
A ti varázsrajzlapotokon hogyan festenek a jövő emberei, állatai, növényei, gépei? Milyennek álmodjátok a jövő lakóházait, utcáit, falvait, városait, játszótereit, játékait, iskoláit, divatját, gépeit, közlekedését? A nagyobbak elgondolkodhatnak azon, milyen lehetne a mezőgazdaság, az ipar, a kereskedelem, a tudomány! Hogy néz ki az a jövő, ahol szívesen élnétek?

Beérkezési határidő: 2012. május 31. csütörtök

Gondolkodjatok, tervezzetek, rajzoljatok szabadon! Pályázzatok! Alkossatok A4-es formátumú lapra tetszőleges technikával, és küldjétek el pályaműveiteket az ARC-nak! A pályamunkákat 2 korcsoportban díjazza a zsűri: 6-9 évesek és 10-14 évesek.

 Forrás: http://www.arcmagazin.hu/