palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

5+1 ösztöndíj fiatal és tapasztalt újságírók és civil szervezetek számára

A sajtómunka akadályoztatása

Öt + 1 ösztöndíj lehetőség fiatal és tapasztalt újságírók és demokratikus kérdésekkel foglalkozó civil szervezetek számára számára az Egyesült Államokba.

 Nieman ösztöndíj újságírók számára Cambridge, Harvard Egyetemre

A Nieman nemzetközi ösztöndíj rendkívüli tanulási lehetőséget nyújt, a világ bármely területén, aktívan dolgozó újságírók számára. Pályázók köre: az offline-, online–, digitális- és audiovizuális médiaterületén dolgozó újságírók.

Jelentkezési határidő:  2016. december 1.

Újságírói ösztöndíj a Szilícium-völgybe

Tíz hónapos ösztöndíj lehetőség újságírók számára a San Francisco Bay Area-ba. Az ösztöndíjasok feladata a Szilícium-völgyben folyó innovációs tevékenységek megismerése, feltárása.

Jelentkezési határidő:  2016. december 1.

Amerikai ösztöndíj demokratikus értékeket közvetítő civil szervezetek számára

A Nemzeti Alapítvány a Demokráciáért mintegy 50.000 $ támogatói programja demokratikus értékeket közvetítő, demokratikus célokat megvalósító civil szervezetek, intézmények számára.

Jelentkezési határidő: 2017. Január 20.

Ösztöndíj sajtófotósok számára

Az Alexia Alapítvány (Alexia Foundation) ösztöndíja (Alexia Grant) a világbéke és a kulturális megértés témakörével foglalkozó sajtófotósok és újságírók témamunkáinak megvalósítására nyújt támogatást.

Jelentkezési határidő: 2017. Január 31. 17:00 óra USA keleti idő.

Ösztöndíj gyakorlati képzésre az USA-ban tapasztalt újságírók részére

A World Press Institute évente 10 tapasztalt külföldi újságírónak nyújt gyakorlati képzést az USA kormányzásáról, politikájáról, üzlet életéről, médiájáról, újságírói etikájáról és kultúrájáról. A képzés elsősorban az újságírásra, ezen belül is a szabad sajtónak a demokráciában játszott szerepére és felelősségére koncentrál. A program magába foglal oktatást, utazást, és interjúkészítést az ország különböző részein.

Jelentkezési időszak: 2016. december 1-től – 2017. február 15.-ig.

Ösztöndíj újságírónők számára

Az Elizabeth Neuffer ösztöndíj az emberi jogokra és a társadalmi igazságosságra összpontosító újságírónők számára nyújt támogatást.

A jelentkezés várható határideje: 2017 tavasz