palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

56 MA – szobrászati pályázat

Hétszázezer forint összdíjazású pályázati kiírás szobrászművészeti alkotásokra, az 1956-os forradalom emlékezetére, 56 MA címmel.

A Magyar Kultúra Egyesület és együttműködő partnere a Nemzeti Emlékezet Bizottsága pályázatot hirdet szobrászművészeti alkotásokra, az 1956-os forradalom emlékezetére, 56 MA címmel.

A pályázat a Nemzeti Emlékezet Bizottságának szakmai közreműködésével valósul meg. A beérkező alkotások a III. Országos Kisplasztikai Tárlat keretében kiállításra kerülnek a Stefánia Palota Galériájában. A művekből válogatva, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága szándéka szerint katalógus készül, ami várhatóan a Stefánia Szoborpark Őszi Tárlatának megnyitója keretében kerül bemutatásra.

A pályázat nyertesei között, szakmai zsűri döntése alapján Pályadíj kerül kiosztásra összesen 700.000 Ft értékben:

  • I. díj: 300.000 Ft
  • II. díj 200.000 Ft
  • III. díj 100.000 Ft
  • Különdíj: 100.000 Ft

A Nemzeti Emlékezet Bizottsággal együttműködésben az 1956. emlékezetének megőrzésére kiírt 56 MA szoborpályázat ünnepélyes eredményhirdetése és díjkiosztás a Magyar Szobrászat Napján a III. Országos Kisplasztikai Tárlat megnyitóján Budapesten, május 29-én a
a Stefánia Szoborpark helyszínén, a Stefánia Palotában lesz!

Az 1956. emlékét megőrző Pályázat kiírója a tisztelt művészektől elkészült, kiállítható, tetszőleges anyagú, kisplasztikai méretű alkotásokat vár. A művek lehetnek nagyméretű köztéri szobrok vagy akár emlékművek kisplasztikában megfogalmazott szobortervei is, esetleg önálló, a művész szándéka szerint eredetileg is kisplasztikaként megálmodott alkotások.

Az 56 MA pályázati kiírással inspirálni szeretnénk a művészeket a témában friss szemléletű, új művek készítésére, de időbeni megkötés nélkül, korábbi alkotásokat is elfogadunk.
A Pályázatra szánt munkák fotóját kérem mielőbb elküldeni címemre: klacsmannpeter@gmail.com

Letölthető dokumentum

NEB-Pályázati-felhívás

Beküldési határidő 2019. április 30.

Kérek mindenkit, hogy minél előbb küldje el a pályaműről készült fotót, méretadatokkal, vagy legalább a szobor tervezetét, hogy az alkotás biztosan bekerülhessen a kiállításba! Tervet csak akkor, ha a mű a május 20-ig lezáruló beadási határidőre biztosan elkészül!

Reális esély van arra, hogy a nyertes alkotásokból köztéri szobrok születhessenek, hiszen a pályázat anyagából egy éves kamara kiállítást rendezünk a Nemzeti Emlékezet Bizottsága Vas utcai székházában, ahol nagy számban fordulnak meg olyan politikusok, üzletemberek, akik anyagi, társadalmi helyzetük révén támogatni tudják egy-egy emlékmű elkészültét.