palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

9. Európai Településtervezési és Területfejlesztési díj

A tavalyi év nagy sikere, a nagykanizsai városrehabilitáció különdíjas elismerése után újra itt a lehetőség, hogy színvonalas, hazai munkák Magyarországra irányítsák a nemzetközi szakma figyelmét! A Magyar Urbanisztikai Társaság, mint az Európai Urbanisták Tanácsának (ECTP-CEU) magyarországi tagszervezete ismét pályázatot hirdet magyar terveknek az ECTP-CEU által meghirdetett Európai Település- és Területi Tervezési díj pályázatára való benevezésére.

 

A Díjra már publikált tervek és tanulmányok, a közösségi részvételen alapuló projektek, és jelentős fejlesztések nyújthatók be, nemzetközi, nemzeti, régiók közötti, regionális vagy helyi jelentőséggel. A téma és a tárgy szabadon megválasztható, és a Díjra nevezéshez nem kell, hogy „Európai jelentőségűek” legyenek. A részvétel feltételei az alábbi eltérésektől eltekintve megegyeznek az ECTP-CEU felhívásában foglaltakkal:

  • Az előnevezéshez a magyar jelentkezési lapot hiánytalanul kitöltve mellékelni kell. Hiányosan kitöltött, vagy nem csatolt jelentkezési lap esetén a pályázat érvénytelen.
  • A tervek előminősítését a MUT Elnöksége végzi. (www.mut.hu)
  • A terveket 2012. január 31. 12:00-ig kell eljuttatni a MUT címére 1094 Budapest IX. Liliom u. 48.)
  • A részvételhez bruttó 50.000, Ft előminősítési részvételi díjat meg kell fizetni, a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont Nonprofit Kft. 11709002-20603557 számú OTP bankszámlájára, a benyújtott dokumentumok között a részvételi díj befizetését igazoló dokumentumot is mellékelni kell.
  • A pályamű részletes szöveges ismertetését Word dokumentumként magyarul is be kell adni.
  • A pályaművek tablóit lehetőleg grafikus szakemberek közreműködésével, úgy kell elkészíteni, hogy azok kitűnjenek a más pályázók által beadott tablók közül.
  • A pályaműveknek a témát megjelölő, és megfelelően figyelemfelkeltő címet kell adni, amelyet a tablókon meg kell jeleníteni.
  • A tablókon meg kell jeleníteni továbbá a Magyar Urbanisztikai Társaság logóját (letölthető a www.mut.hu oldalról) és nevének angol megfelelőjét (Hungarian Society for Urban Planning)
  • A bemutatott terület elhelyezkedését pontosan, a nemzetközi zsűri számára könnyen érthetően fel kell tüntetni (elsősorban Európa-Magyarország-Település-Bemutatott terület viszonylatokban).

A MUT Elnöksége fenntartja magának a jogot annak az eldöntésére, hogy hány pályaművet tart alkalmasnak a nemzetközi pályázaton való nevezésre, és a beérkezett tervanyag ismeretében határoz az ECTP-CEU szempontjain túlmenő esetleges további értékelési szempontokról is illetve javaslatokat tehet a továbbnevezés előtt a tervek bemutatásának pozitív irányba történő változtatására.

Az előminősítés során kiválasztott tervek szerzőinek tervük kiküldése előtt kell megfizetniük az ECTP-CEU felhívásában foglalt részvételi díjat.

Letölthető dokumentum:

Letölthető teljes kiírás (DOC)

Forrás: http://www.mut.hu/