palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat mellszobor készítésre

A Végh Sándor Kamarazene Központ nyílt pályázatot ír ki magyarországi és határon túli szobrászok részére VÉGH SÁNDOR (1912-1997) hegedűművész, kamaramuzsikus mellszobrának elkészítésére.


Sikeres pályázati lebonyolítás esetén a szobor felállítására 2012. május 17-én, a mester születésének 100. évfordulója rendezett ünnepség keretében kerül sor.

A mellszobor elhelyezésének helyszíne: Kolozsvár, a Magyar Opera első emeleti előcsarnoka

A pályázat jellege: nyilvános

A pályázók köre: a kiíró e műfajban referenciával rendelkező, munkájukat hivatásszerűen végző szobrászművészek pályaműveit várja.

Pályázati útmutatás
A kiíró a mellszobor és talapzata anyagára, a választott technológiákra vonatkozóan megkötést nem tesz.

A mellszobor a talapzattal együtt életnagyságú, kb. 180 cm magas legyen.

Előnybe részesítjük azokat a munkákat, amelyeken az egyéni stílus mellett a markáns, egyéni profillal rendelkező muzsikus arca jól felismerhető.

A talapzatra kerülő feliratot később közöljük.

A pályázati dokumentáció átvehető, illetve további információ kérhető: Végh Sándor Kamarazene Központ, 1094 Budapest, Páva u. 10-12., kapcsolattartó Gyenge Enikő eniko.gyenge@gmail.com, tel.:  30-2503671

A pályázati felhívást közzétesszük a Végh Sándor projekt www.veghsandor.com, a www.palyazatok.org, valamint a Magyar Alkotóművészek Országos Szövetsége www.alkotok.hu honlapján.

A nyertes pályamű díjának összege, az alkotás elkészítésének és felállításának anyag- és egyéb költségei együttesen nem haladhatják meg a bruttó 2.200.000 Ft-ot.

A jelentkezés feltételei
Magyarországon vagy a határon túl élő szobrászművész pályázhat újonnan elkészített saját művészeti alkotásával. Minden pályázó legfeljebb egy művészeti alkotással pályázhat.

A pályázó a pályamunka benyújtásával felelősséget vállal azért, hogy a pályamunka a saját szerzői műve, továbbá vállalja a felelősséget, hogy az általa benyújtott pályamű nem sérti más szerzői, felhasználói, illetve személyiségi jogát és a pályamunka közzététele semmilyen jogszabályba nem ütközik.

A pályázó vállalja, hogy amennyiben a pályázatot megnyeri, a kiírásban meghatározott pályaművet megtervezi és elkészíti, valamint vállalja, hogy részt vesz a szobor elhelyezésében.

Csak az a pályázat számít érvényesnek, amely a meghirdetett határidőn belül beérkezik és hiánytalanul tartalmazza a megjelölt pályázati anyagokat.

A határidő után hiánypótlásra nincs lehetőség!

A pályázók a pályázat benyújtásával tudomásul veszik, hogy amennyiben határidőre nem érkezik be megfelelő minőségű pályamű, úgy a zsűri fenntartja magának a jogot, hogy a pályázati díjakat ne ítélje oda.

A pályázó a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek elfogadja.

A pályázat menete
A pályázati kiírás és annak mellékletei (jelentkezési lap, helyszínfotók, valamint információk és fotók Végh Sándorról) letölthetők a www.veghsandor.com honlapról, vagy megkérhetők e-mailen az eniko.gyenge@gmail.com vagy info@veghsandor.com címekről.
A pályaműveket személyesen vagy postai úton kell eljuttatni az alább címre:

Végh Sándor Kamarazene Központ, 1094 Budapest, Páva u. 10-12.

A nyertessel a Végh Sándor Kamarazene Központ szerződést köt pályázati munkájának elkészítésére.
A kiíró csak a zsűri által elbírált nyertes pályázatot díjazza, a többi pályázatot benyújtók részére pályadíjat nem biztosít. A pályázati anyagokat a díjátadó után minden pályázó 5 napon belül köteles elszállítani.
A pályázók a pályázat benyújtásával elfogadják a pályázati kiírás feltételeit és a zsűri bizottság döntését. A zsűri döntésével kapcsolatban reklamációra nincs lehetőség.

Határidők

  • 2012. január 3.: a pályázat meghirdetése
  • 2012. január 3.: 2012. február 28.: pályázati időszak
  • 2012. február 27. és 28.: pályaművek leadása, naponta 10-13h között vagy telefonon egyeztetett más időpontban (+3630-2503671)
  • 2012. március 5.: eredményhirdetés
  • 2012. április 30.: a mű elkészítésének határideje
  • 2012. május 17.: szoboravatás a helyszínen, emlékkiállítás és sajtóesemény keretében

A zsűri és a zsűrizés

A pályaműveket 5 fős zsűri bírálja el. A zsűri tagjai: Kutas László (szobrászművész), Benedek György (szobrászművész), Alja Végh-Batthyány (a muzsikus leánya), Keller András (a Végh projekt művészeti vezetője), Szép Gyula (a kolozsvári Magyar Opera igazgatója)

A zsűri többségi szavazással hozza meg döntését, munkája nem nyilvános. A bíráló bizottság döntése végleges.

A pályázati kiírás mellékletei (letölthetők a www.veghsandor.com oldalról vagy e-mailen elkérhetők az info@veghsandor.com címről)

  • Jelentkezési lap
  • A szobor leendő helyszínének alaprajza és fotók
  • Végh Sándorról szóló szöveges anyagok és fotók

A benyújtandó pályázat tartalma (pályamű és mellékletek)

Pályamű: 1:5-1:10 közötti méretarányos terve gipszből vagy viaszból, talapzattal együtt

Mellékletek:

  1. Önéletrajz
  2. Jelentkezési lap
  3. A művész legalább 3, korábbi alkotásának fotója
  4. A makettről készült fotó
  5. Elhelyezési tervrajz vagy fotómontázs
  6. A mű leírása, a talpazat anyagának és kivitelezési módjának ismertetése

További információk:

Gyenge Enikő
Végh Sándor Kamarazene Központ
1094 Budapest, Páva u. 10-12., tel.: +3630-2503671
info
@veghsandor.com
www
.veghsandor.com