palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A dunai közlekedés fejlesztése pályázat társadalmi egyeztetésen

umft pályázatA Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) társadalmi egyeztetésre bocsátotta a dunai közlekedés fejlesztésére kiírandó pályázatot a Közép-Magyarországi Operatív Programban (KMOP). Az észrevételeket június 18-ig lehet megtenni az ügynökség honlapján – olvasható az NFÜ honlapján.

A társadalmi egyeztetésre bocsátott kiírás szerint a dunai közlekedés fejlesztésére 2009-2010-ben 1,003 milliárd forint keret áll rendelkezésre, és ebből várható 2-3 pályázatot lehet majd támogatni. Az igényelhető támogatás 15 millió forint és 500 millió forint között lehet. A pályázaton támogatható lesz a menetrend szerint közlekedő személyhajókat fogadó hajóállomások, kompok kialakítása, fejlesztése, a hajóállomásokhoz közvetlenül kapcsolódó parti infrastruktúra fejlesztése – például P+R parkolók kialakítása -, valamint a hajóállomások akadálymentesítése, a gyalogos megközelíthetőség biztosítása, gyalogos-átkelőhely kialakítása.

A támogatás elnyerésére pályázatot adhatnak majd be a helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, központi költségvetési szervek, intézményeik, valamint a teljes egészében önkormányzati, állami tulajdonú, személyszállítási szolgáltatást végző gazdasági társaságok.

A vitára bocsátott tervezet szerint a pályázatokat 2009. szeptember és november között lehet majd beadni, a döntések 2010 januárban várhatók, azonban ez a pályázatok számától függően módosulhat.
(MTI)