palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek című pályázat felfüggesztésének részleges feloldása

A „Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek” című (KEOP-6.2.0/B/09-11 kódszámú) pályázati konstrukciót 2011. július 22. napjával a keret kimerülése miatt határozatlan időre felfüggesztette az NFÜ. 2013. július 3-tól a „B” komponens felfüggesztését részlegesen feloldja.

A pályázati felhívás szerinti „B” komponensen belül a I. Középületek komplex környezetbarát (hulladékmegelőző, víztakarékos, energiatakarékos) átalakítása, valamint a II. Fenntartható életmóddal kapcsolatos nonprofit információs központok fejlesztése támogatható tevékenységekre a újra lehet pályázatot benyújtani a rendelkezésre álló források kimerüléséig. A III. és IV. támogatható tevékenységek nem pályázhatók. Az V. Kommunikáció továbbra is kötelező tevékenység. A VI. Projekt-előkészítés tevékenység az I. tevékenység esetén továbbra is kötelező, egyéb esetekben választható.

A pályázatok elbírálása szakaszosan történik, az értékelések kezdő dátumai az adott napig benyújtott pályázatok esetén az alábbi időpontok (postai úton benyújtott pályázatok esetén a postai bélyegző dátuma jelenti a pályázat benyújtásának napját): 2013. július 5., 2013. július 12., 2013. július 19.

A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 450 millió forint.

A komponens újranyitása során csak olyan projektek támogathatóak, melyek fizikai megvalósítása 2015. március 31-ig, a projektek (pénzügyi) befejezése (végszámlák és zárójelentés benyújtása) 2015. április 30-ig megtörténik

Bővebben: Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek