palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A jobb internet veled kezdődik! irodalmi pályázat

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2018-as Biztonságos Internet Nap alkalmából pályázatot hirdet hazai általános iskolások és középiskolások számára, digitális történetmesélésre és szépirodalmi írásművek elkészítésére. Mivel a kortárs segítségnyújtás, egymás tanítása és tanácsadás egyre nagyobb hangsúlyt kap napjainkban, a gyerekek pályaműveikben megfogalmazhatják, miképp teszik, vagy tudnák jobbá tenni az internetet.

A digitális történetmesélés egy innovatív, tevékenység-központú tanulásszervezési eljárás, amely abban segíti a gyerekeket, fiatalokat, hogy a virtuális és a valós világ összekapcsolása révén jobban ki tudják fejezni önmagukat. Olyan kreatív rövidfilmeket várunk a pályázóktól, melyekben képi eszközökkel fogalmaznak meg egy konkrét problémát, jelenséget, amely foglalkoztatja őket, amelyre választ keresnek. Célunk, hogy népszerűsítsük a digitális történetmesélést, mint módszert, és motiváljuk a gyerekeket ennek használatára.

A szépirodalmi pályázatban nincsenek műfaji megkötések, bármilyen irodalmi alkotást elbírálunk, melyben a gyerekek, fiatalok megfogalmazzák a véleményüket arról, hogyan látják a digitális jelenünket és jövőnket. Mindezzel erősíteni kívánjuk a fiatalokban, hogy a kreatív írás és fogalmazás napjainkra sem veszítette el tradicionális értékét.

Verseny leírása

Téma: Digitális jövőnk gyerekszemmel: A jobb internet veled kezdődik

Kik jelentkezhetnek?

  1. Általános iskola alsó és felső tagozatos tanulói (1-8. évfolyam)
  2. Középiskolai tanulók (9-12. évfolyam)

Pályázati kategóriák és a pályamunkák feltételei:

  1. Digitális történetmesélés

Egyéni vagy csapatmunka

Ebben a kategóriában, mely egy alternatív elbeszélési, mesemondási forma, a gyerekek kisfilmet készítenek. A film feldolgozhat valós vagy kitalált történetet, akár az általuk elképzelt jövőről is szólhat, saját szavaikkal, saját hangjukkal és fényképeikkel filmmé alakítva. A történet végén jelenjen meg a pályázó diák(ok) neve, életkora és az iskola neve.

Terjedelem: 1-5 perc

  1. Szépirodalmi írásművek

Egyéni munka

Terjedelem: max. 3 digitális oldal, max. 12-es betűmérettel

Műfaji megkötés nincs (vers, esszé, mese, novella stb.)

 Beküldési mód és határidő: A pályaműveket a sip@gyermekmento.hu email címre várjuk, 2018. január 19. éjfélig

Díjazás

A beérkezett munkákat szakmai zsűri bírálja el. A kategóriák győztesei pénzjutalomban részesülnek és értékes nyereményekkel gazdagodnak, valamint meghívjuk őket a Biztonságos Internet Nap központi rendezvényére, Budapestre, 2018. február 6-án. A részletekről a nyerteseket időben értesíteni fogjuk!
A pályamunkákat három korcsoportban díjazzuk: általános iskolások alsó tagozat, általános iskolások felső tagozat és középiskolások

  • I.díj: 50 000 Ft
  • II.díj: 40 000 Ft
  • III.díj: 30 000 Ft
  • IV-VI.díj: 10 000 Ft

Letölthető dokumentum

SID2018 A jobb internet veled kezdődik!

 Lebonyolítás: A verseny eseményeit a Saferinternet Magyarország FB-oldalon követhetik nyomon. Eredményhirdetés: 2018. február 6. (A nyerteseket külön értesíteni fogjuk!)
Díjátadás: Budapest, 2018. február 6.

Hozzájárulás a pályamunkák felhasználásához: A jelentkezési lapon kívül kérjük, hogy minden pályázó kötelezőképpen töltse ki a hozzájárulási nyomtatványt is!

Kérjük, hogy az alkotások végén szerepeljen a készítők neve!