palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A jövő kulcsa operaíró pályázat

A Bartók Plusz Operafesztivál évente meghirdetett kiírása „A jövő kulcsa” operaíró verseny pályázata.

A pályázat címe: „A jövő kulcsa” operaíró verseny pályázat
A verseny célja: Olyan új, a Bartók Plusz Operafesztivál Művészeti Kiáltványa szellemének megfelelő „közönségdarabok” kerüljenek a figyelem középpontjába, amelyekkel vissza lehet hódítani az operába a közönséget.

A pályázók köre: Bármely kortárs zeneszerző, állampolgárságra, tartózkodási helyre, korra való tekintet nélkül. A pályázat nem „jeligés”, pályázni kizárólag saját névvel, címmel lehet.
A pályázat kiírója: Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft.

A pályamű: Befejezett, zenekarral színpadi előadásként még el nem hangzott mű. A pályamű témája, nyelve és terjedelme kötetlen. Egy szerző több pályaművel is pályázhat, valamint több szerző is pályázhat egy pályaművel.

Előzetes regisztráció és jelentkezés: A pályázatra jelentkezni a www.operafesztival.hu honlapról letölthető elektronikus jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet. Az előzetes regisztráció keretében a jelentkezési lapot a composersecretary@gmail.com e-mail címre kell megküldeni. A jelentkezési lap valamennyi rovatának kitöltése kötelező.

A nevezési díj összege: 150 EUR, melyet az OTP Banknál vezetett HU44 1176 3347 5721 7886 0000 0000 számú bankszámlaszámra kell átutalni.

A pályamű beküldése: A pályázati anyagot kizárólag postai úton lehet megküldeni.

A borítékon, illetve küldeményen az alábbiakat kell feltüntetni:

A pályázat kiíróját: Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft.
postacímét: Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft., 3501 Pf. 634.
pályázat címét: „ A jövő kulcsa” Operaíró pályázat
feladót, vagyis a pályázót

Beküldendő anyagok:

  1. A pályamű papíralapon és elektronikus adathordozón.
  2. A pályamű történetét összefoglaló angol nyelvű tartalmi kivonat legfeljebb 1 A/4-es oldal terjedelemben.
  3. A jelentkezési lapot kinyomtatott eredetiben aláírt példánya.
  4. A nevezési díj befizetéséről szóló igazolás.

A pályamű (partitúra) mellett a pályázó nem kötelező jelleggel benyújthatja a pályamű zenekari szólamanyagát, bármilyen egyéb hangzóanyagát. Azonban döntőbe jutás esetén, az erről kapott értesítést követő 5 munkanapon belül köteles a befejezett zenekari szólam anyagokat a pályázó kiírója részére elektronikus úton megküldeni.

Beküldési határidő: 2018. augusztus 22. napja 00:00 óra CET. A beküldési határidő a pályázat kiírójának történő kézbesítést jelent.

Szakmai bírálat: A pályaműveket 4-7 főből álló szakmai zsűri bírálja el. Kiválasztja a megítélése szerint a Bartók Plusz Operafesztivál Művészeti Kiáltványa tartalmának legmegfelelőbbnek tartott 3 vagy több pályaművet. Ezen kiválasztott pályaművek jutnak a döntőbe.

A szakmai zsűri a döntését, a döntőbe jutott művek listáját 2018. október 1. napján közzéteszi a www.operafesztival.hu weblapon.

A döntőbe jutott művek részleteit a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2018 negyedik negyedévében, félszcenírozott előadásban, zongora kísérettel állítja színre.
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen megtartott, döntőben bemutatott darabok közül a zsűri kiválasztja, és a pályázat kiírója kihirdeti a nyertes alkotást.
A döntés az előadást követő 1 munkanapon belül a www.operafesztival.hu weblapon kerül közzé tételre.
A pályázat kiírója a nyertes pályaművet teljes egészében, szcenírozva, zenekari kísérettel bemutatja, a pályázat évét követően megrendezésre kerülő Miskolci Operafesztiválon. A pályázat kiírója a nyertes pályamű Miskolci Operafesztiválon történő bemutatására nem köteles.
Díjazás és felhasználási jogok: Minden döntőbe jutott pályamű 1500 EUR díjazásban részesül.
A nyertes pályamű további 4000 EUR összegű díjazásban részesül, illetve a pályázat kiírójának feltett célja, hogy a rendelkezésre álló lehetőségek szerint a nyertes művet a következő évi Bartók Plusz Operafesztivál komplett operaelőadásként mutassa be.

Letölthető dokumentumok

A felhasználási jogokat a Pályázati kiírás részletesen szabályozza:

Valamennyi díjazás összegének kifizetésére 2019. január 31. napjáig kerül sor. A díjakat a pályázat kiírója a díjazottak részére a jelentkezési lapokon megadott bankszámlaszámokra utalja át. A díjazás összege utáni adózás a pályázó állampolgársága, vagy tartózkodási helye szerinti jogszabályok szerint történik.

A pályázattal, a részvétellel, a pályázati dokumentációval kapcsolatos kérdéseiket az alábbi elérhetőségeken tehetik fel: Szakács Sára versenytitkár, email címe: composersecretary@gmail.com.