palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Mikó-vár története felhívás

Hargita Megye Tanácsa közösen a Csíki Székely Múzeummal és a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központtal vetélkedőt hirdet Hargita megyei általános iskolák számára “A Mikó-vár története” címmel.

A vetélkedő célja minél szélesebb körben népszerűsíteni a régió egyik legjelentősebb műemlék épületét, a Mikó-várat; betekintést nyújtani a koraújkori várkastély/kaszárnya történetébe; megismertetni a Bethlen Gábor korabeli, majd a 18. századi virágkorát – a régészeti és művészettörténeti kutatások eredményeinek tükrében.

A vetélkedőre 50 iskola jelentkezését várjuk, minden iskola legalább 6 csapattal nevezhet be, és egy csapat 3 tanulóból állhat. A vetélkedők a bejelentkező iskolák keretében zajlanak le.

A vetélkedő korcsoportja: V–VIII. osztályos tanulók.

Beiratkozni kizárólag a www.csikimuzeum.ro honlapon lehet. A nevezéseket időrendi sorrendben fogadjuk, a sorrend alakulása figyelemmel követhető a megadott honlapon. Az 50 hely betelte után a további jelentkezők pótlistára kerülnek. Jelentkezési határidő: március 30.

A vetélkedő díjait Hargita Megye Tanácsa biztosítja:

  • az I., II. és III. helyezetteknek ajándékcsomagok, ingyenes utazás és ingyenes belépő a Csíki Székely Múzeum újonnan nyíló, állandó kiállítására,
  • a résztvevő csapatok számára (50 személyig) ingyenes utazás a kiállítás helyszínére.

A vetélkedő lebonyolítása: Szervezési és szakmai tanácsokat, valamint könyvészeti anyagot a Csíki Székely Múzeum állít össze CD-n, melyet Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ küld el a bejelentkezett iskolákhoz legkésőbb április 6-ig. A feladatlapot április 30-án juttatjuk el a szervezést vállaló tanároknak e-mailen. Lebonyolítási határidő: május 11. A feladatlapok kiértékelését és az eredmények visszaküldését öt napon belül várjuk.

Bővebb információ a Csíki Székely Múzeumnál kérhető az info@csikimuzeum.ro e-mail címen vagy a 0266 311 727 telefonszámon.