palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A művészet az elmondhatatlan tolmácsa művészeti pályázat

A Zachor Alapítvány a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvánnyal együttműködve művészeti pályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás diákok számára.

A Zachor Alapítvány a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvánnyal együttműködve immár hagyományosan, minden évben január 27-e – az auschwitz-birkenaui láger felszabadulásának évfordulója és a holokauszt nemzetközi emléknapja – tiszteletére művészeti pályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás diákok számára.

A pályaműveket a USC Soá Alapítvány IWitness digitális platformján található, holokauszt-túlélőkkel és szemtanúkkal készített interjúklipek alapján kell elkészíteni. A magyar nyelvű videóklipekre az oldal jobb felső részében található legördülő menüben lehet szűrni (Language —> Hungarian):

https://iwitness.usc.edu/sfi/BrowseTopics.aspx

Az oldalon található idegen nyelvű interjúklipek alapján is lehet pályaművet beküldeni.

A pályaműveket a zachor@zachor.hu emailcímre várjuk, a pályázó nevének és a mű címének megjelölésével. A pályázat benyújtásához a következő linken található pályázati űrlapot is kérjük kitölteni:

Letölthető dokumentum

JELENTKEZÉSI LAP

A pályaművek lehetnek önálló rajzok, festmények, képregények, vagy bármilyen más művészeti alkotás: pl. novella, vers, zenemű, fotómontázs, stb.

Pályázatunk nem vetélkedő. A beérkezett pályamunkákból virtuális kiállítást hozunk létre honlapunkon, illetve – amennyiben lehetőség van rá -, az előző évekhez hasonlóan a pályázatot beküldő diákokat és tanáraikat egy ünnepélyes záró rendezvényre hívjuk, melynek a budapesti Ludwig Múzeum, a Zachor Alapítvány és a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványa együttműködő partnere ad helyet.

A pályázatok beküldésének határideje: 2019. február 10.

Az előző évek pályaműveiből válogatást készítettünk: 2016-ban ezeket egy kiadványban jelentettük meg, 2017-ben interaktív kiállítást, 2018-ban naptárt készítettünk a kiválasztásra került pályamunkákból.

A pályázattal kapcsolatos további információ:

zachor@zachor.hu
0670 7012496

A művészet az elmondhatatlan tolmácsa