palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Norvég Finanszírozási Mechanizmus pályázata a méltányos munka és a háromoldalú párbeszéd előmozdítására

A Globális alap a méltányos munka és a háromoldalú párbeszéd előmozdításáért pályázati felhívása. A Norvég Finanszírozási Mechanizmus célja, hogy az Európai Gazdasági Térség (EGT) országaiban hozzájáruljon a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséhez, valamint a kétoldalú kapcsolatok erősítéséhez az Európai Unióhoz újonnan csatlakozott tizenkét ország és Norvégia között.

A méltányos munka és a háromoldalú párbeszéd előmozdítására szolgáló alap 2011. október 20-tól pályázatot hirdet önálló pályázatok benyújtására a következő két fő eredmény elérése érdekében:

  • a szociális párbeszéd és a háromoldalú párbeszéd struktúráinak és gyakorlatainak javulása;
  • a méltányos munka előnyeinek jobb megértetése.

Pályázhatnak: szociális partnerek (munkáltatói és munkavállalói szervezetek, szakszervezetek), állami hatóságok és szervezeteik, amelyek a kedvezményezett országban vagy Norvégiában önálló jogi személyként működnek és tevékenységük kapcsolódik a méltányos munka és/vagy a háromoldalú együttműködés területeihez. Országos, regionális és helyi szinten működő szervezetek egyaránt jogosultak pályázni. Norvég partnerrel való együttműködés ösztönzendő, de nem kötelező. Norvég jogi személy projektgazdaként csak kedvezményezett országbeli jogi személlyel partnerségben pályázhat.

A program a méltányos munka támogatására, a háromoldalú párbeszéd elősegítésére és a norvég partnerekkel való kétoldalú együttműködés növelésére összpontosít. A szociális partnerek közötti párbeszéd javulása hozzájárul a fenntartható gazdasági és társadalmi fejlődéshez.

Letölthető dokumentumok

Executive Summary
Call
Rules and Procedures
Project Assessment Criteria and Methodology
Standard Terms and Conditions
Application Form (applications will be accepted from Jan 2012)
Budget
Disbursement Plan
Project Implementation Plan
Partnership Agreement

A pályázatok leadási határideje 2012. március 31., déli 12.00 óra, norvég helyi idő szerint.

A pályázatban érdekelt szervezetek megtalálhatnak minden, a támogatással kapcsolatos információt, valamint a pályázat benyújtásához szükséges formanyomtatványokat az alábbi elérhetőségen:

www.decentwork.no