palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A PH21 Galéria pályázata csoportos kiállításon való részvételre

ph21logoA PH21 Galéria pályázati felhívása csoportos kiállításon való részvételre.

Jelentkezési határidő: 2016. július 18. 

A kiállítás megtekinthető: 2016. augusztus 25-től szeptember 20-ig

A színhasználat szempontjából két csoportra lehet osztani a fotókat. A színes fotográfia technológiájának elterjedésével a színes lett a fényképezés alapbeállítása. Azok a képek tartoznak tehát az egyik csoportba, amelyeken a színek – például a képet a fekete-fehér változatával összehasonlítva – nem bírnak külön jelentéssel, hanem a digitális film- és fotótechnológia elterjedésével egyszerűen csak színesben készültek. Ezek az „alapból színes” képek.

Másrészről viszont a színek központi jelentőséggel rendelkezhetnek a kép értelmezése szempontjából akár a hatás szintjén, akár szimbolikus, pszichológiai, társadalmi, kompozíciós szempontból. Ezek a fotók nem tudnak ugyanolyan módon hatni, mint a fekete-fehér változatuk: nemcsak a technológia nyújtotta lehetőségek miatt színesek, hanem mert ez alapvető; a szín jelentésalkotó és ezáltal fontos alkotórésze a képnek. Ezek a fotók szándékoltan és külön jelentéssel bővülő módon színesek.

A PH21 Galéria pályázatot hirdet csoportos kiállításon való részvételre, melynek témája a színek szerepe. Minden olyan alkotó munkáját várjuk, aki jelentőséget tulajdonít a színek használatának, legyen az bármilyen szín, és a PH21 Galérián keresztül szívesen osztaná meg alkotásait egy szélesebb, nemzetközi közönséggel is. A téma a lehető legtágabban értendő. Műfaji és stílusbeli megkötések nélkül a pályázat nyitott a téma bármely kreatív fotográfiai értelmezésére.

A pályázatra beérkezett munkák közül egy nyertes (‘juror’s choice’) kap díjat, és további három alkotás részesül elismerésben (‘honourable mention’). A pályázat nyertese három alkalommal részvételi díj megfizetése nélkül vehet részt a PH21 Galéria következő tematikus pályázatain.

Bővebb információ: http://www.ph21gallery.com/#!rgbcall/kg8zr