palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A részletek varázsa: ablakok-Épített örökségünk fotópályázat

hargita-megye pályázatÁprilis 18. műemlékvédelmi világnap. Hargita Megye Tanácsának Műemlékvédelmi Közszolgálata ez alkalomból hirdeti meg első fotópályázatát, melynek állandó témája Székelyföld épített öröksége lesz. Jelen pályázat az egyik leginkább veszélyeztetett építészeti elemre, az ablakcserék divathóbortjának okán nagyon gyors iramban ritkuló ablakkeretekre, azok szépségére szeretné felhívni a figyelmet, hiszen a nyílászárók nagyon fontos részei lehetnek egy-egy épület architektúrájának, jellegének.  Formájuk, anyaguk, díszítésük, profiljuk, vasalatuk és egyéb tartozékaik (roló, zsalugáter, rács), szerkezeti megoldásuk és elhelyezésük egy-egy korszak meghatározó, értékes elemei lehetnek. Éppen ezért fontos, hogy külön is odafigyeljünk rájuk, hogy ne csak átlássunk az ablakon, hanem azt ablak mivoltában is szemlélni tudjuk.


Három korcsoport versenyezhet: 5–8. osztályosok, 9–12. osztályosok, felnőttek.

Egy pályázó több alkotással is benevezhet.

A fotókat a következő minőségben kérjük: 300 dpi, legalább 4 megapixel.
A pályamunkákat  A4-es formátumban, előhívva kell benyújtani Hargita Megye Tanácsának Iktatójába. A borítékra tüntessék fel címzettként Hargita Megye Tanácsát, ugyanakkor írják rá a fotópályázat címét. A pályamunkához csatolják a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, e-mail címét és telefonszámát.

Kérjük,  a versenyfotókat digitális formátumban is küldjék el az epitettoroksegunk@hargitamegye.ro Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre. Módosított képeket nem fogadunk el.

A benevezés határideje: 2010. április 10., 16 óra.

A fotókat Ádám Gyula fotóművész és Tövissi Zsolt építész bírálja el.
A legjobb alkotásokból kiállítást szervezünk a megyeháza galériájában április 16-án, pénteken 16 órától, és a megnyitón átadjuk a díjakat.  Ezt követően vándorol a tárlat város- és megyeszerte.

A pályázattal kapcsolatos információkat elolvashatják Hargita Megye Tanácsának honlapján: www.hargitamegye.ro (a Felhívás menüpont alatt), valamint érdeklődhetnek a 0747-115337-es telefonszámon.

A rendezvény partnere a Hargita Megyei Művelődési, Egyházügyi és Nemzeti Kulturális Örökség Igazgatóság.
Támogatók: Hargita Megyei Kulturális Központ, Csíki Székely Múzeum.

Forrás: www.hargitamegye.ro