palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Aektivátorok alkotói pályázat

aektivatorokVedd észre az értékeset, fogj össze másokkal! Középpontban az újrahasznosítás és a közösség ereje – Kreatív alkotói pályázat.

Verseny meghirdetője: Arkt Művészeti Ellátó

2 TÉMA: újrahasznosítás és összefogás
KOROSZTÁLY: középiskolások
TECHNIKA: szabadon választható
NYEREMÉNY: 10000 Ft értékű jutalom az 1., 2. és 3. helyezetteknek + más értékes nyeremények
TÁJOKOZTATÓ NAP: szeptember 20. kedd 16:00 — Slam poetry és DJ is lesz! + INGYEN kávé/üdítő minden diáknak és tanárnak!
HATÁRIDŐ: 2016. október 4. kedd
MEGNYITÓ: október 11. 17:00

Verseny célja: A fiatalok társadalmi és művészeti aktivizálása
Mi a saját történetünket, a Művészeti Ellátó megvalósulását példaként bemutatva szeretnénk motiválni, vagy gondolatokat ébreszteni a fiatalokban.
A pályázati kiírással nemcsak azokat a diákokat szeretnénk megszólítani akiknek művészi affinitásuk van, hanem minden elgondolásra kíváncsiak lennénk ami bemutatja (művészi eszközökkel) hogy a fiatalok a hétköznapjaik során mennyire járnak nyitott szemmel és vesznek észre értéktelennek tűnő értékes dolgokat, hogy milyen hatással van rájuk egy közösség és főként ez a hatás hogyan válik pl. identitássá, vagy hogyan válnak tőle valamilyenné.
Az önkifejezés kreatív eszközeivel szeretnénk előhozni a gyerekek személyes élményét arról, hogy nekik milyen összefogni és együtt tenni egy nemes célért (a városért, az iskoláért, vagy épp az osztályközösségért), illetve arról, hogy a közvetlen környezetükben milyen, már értéktelennek tűnő tárgyakat, helyeket fedeznek fel, amit értékessé tudnak varázsolni a fantáziájukkal, új értelmet, funkciót adva neki.

Verseny kategóriái korcsoportok szerint:

  • 9-10. évfolyam
  • 11-12. évfolyam.

A verseny kategóriái iskolaszintek szerint: középiskola (gimnáziumok, szakközépiskolák, szakiskolák)

Verseny időpontja: 2016. szeptember 1.- 2016. október 4

Jelentkezés, és a részvétel feltételei: A versenyre 9-10. évfolyamos, valamint 11-12. évfolyamos diákok vehetnek részt, egyénileg vagy csoportban.

A részvétel feltétele: Szabadon választott technikával készített illusztráció (pl. rajz, grafika, képregény, montázs, fotó) vagy képzőművészeti tárgy.

A műalkotás témája: 2 téma közül lehet választani.

1. Újrahasznosítás
Ha nyitott szemmel jársz, a közvetlen környezetedben, a hétköznapokban felfedezheted mennyi olyan tárgy/hely/dolog van, amin bár értéktelennek tűnik elsőre, mégis értékes: új funkciót lehet adni neki, máshogy felhasználni! Ereszd szabadon a képzelőerődet! Szánj pár percet rá, állj meg és nézz szét! Járj nyitott szemmel az utcán!

2. A közösség ereje
Együtt összefogva sokkal nagyobb álmok megvalósítására vagyunk képesek! Mit gondolsz erről? Volt már ilyen élményed? Ha körbenézel magad körül kikkel tudnál összefogni? Mit tudnátok tenni az osztályért/iskoláért/városért? Ereszd szabadon a fantáziádat!
Fontos, hogy az alkotásokhoz mindenképpen kérünk egy rövid leírást vagy #hashtag-ekkel magyarázatot, hogy a kép/tárgy mit ábrázol és milyen technikával készült.
A benyújtandó pályaművek méretére nincs megkötés.

Versenyen való részvétel kizáró okai: Határidőn túl benyújtott műveket már nem áll módunkban elfogadni

A részvétel módja, határideje:
Az elkészült pályaműveket, majd kérjük eljuttatni a kiállítás helyszínére, az Arkt Művészeti Ellátó Eger, Gárdonyi kert 5. címre.
Az alkotásokat tartalmazó borítékra (amennyiben a pályamű illusztráció) szükséges ráírni a pályázat hívószavát: „aektivátorok” (ha tárgy, a borítékot mellékelni ajánlatos) valamint az iskola pontos nevét és címét, a jelentkező nevét, évfolyamát és elérhetőségét.
A műalkotások beadásának határideje: 2016. október 4.

Honlap: www.ellato.arkt.hu

  • A verseny:
    A pályázatra beérkezett legjobb munkákból kiállítást rendezünk, a tárlatnak az Arkt Művészeti Ellátó Galériája ad otthont.
  • A kiállított művek közönség szavazáson vesznek részt, a nyertes pályamű a legtöbb szavazatot kapott alkotás.

Facebook oldal: Aektivátorok művészeti pályázat