palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Akcióhős filmpályázat

Akcióhős pályázatAz „Akcióhős” pályázat mindenkinek szól, aki szereti a filmeket, a filmcsillagokat, szenvedélyes mozibolond, vagy akár egy pillanatig is eljátszott a gondolattal, hogy milyen lehet egy direktori székben ülni és azt kiáltani: felvétel indul! A UPC most arra buzdít, hogy ragadjon videót, kamerát, webkamerát vagy mobilt bárki, és mutassa meg a benne szunnyadó rendezőt! Nem kell feltétlen dollármilliós büdzsé ahhoz, hogy valaki eljusson Hollywoodba. Elég egy percnyi tehetség is.


A pályázat vége: 2010. november 15. 24:00

Ki vehet részt a pályázaton?
A pályázaton bárki részt vehet, aki rendelkezik egy Magyarországra bejelentett, állandó lakcímmel. Amennyiben a pályázó még nem töltötte be a 18. életévét, úgy a nyeremény átvételéhez a törvényes képviselő írásos hozzájárulása is szükséges.

Hogyan szavazhatok?
Szavazni a „Pályázatok” menüpont alatt a „Tetszik” gomb megnyomásával lehet. A honlapon nem szükséges regisztráció a szavazáshoz. Egy adott számítógépről egy filmre azonban 12 óránként csak egy szavazatot adhatsz le!

Hogyan nyerhetek?
A filmedet nem elég csak leforgatni, népszerűsíteni is kell ahhoz, hogy a belépőjegyed legyen Hollywoodba. Feltöltött alkotásodat legegyszerűbben a beépített „Facebook like” gombbal reklámozhatod, hogy megjelenjen az Üzenőfaladon. Ezen kívül persze még számtalan módszer van a szájhagyománytól egészen a szórólapozásig. Ne feledd: filmednek nem csak rendezője, hanem producere is Te vagy!

Több filmmel is pályázhatok?
Egy alkotó tetszőleges mennyiségű filmmel pályázhat. Így minél több minőségi videót forgatsz, annál nagyobb esélyed lesz a nyerésre.

Mivel forgassak?
A filmedet bármilyen, mozgókép rögzítésére alkalmas eszközzel elkészítheted, legyen az mobil-, web-, vagy akár 35mm-es kamera is.

Mit és hogyan forgassak?
Bármilyen létező film jelenetét saját előadásodban újrajátszhatod, rendezheted, feltöltheted. Nem kell feltétlen hűen követni az eredeti cselekményt, nyugodtan újraértelmezheted, kiparodizálhatod, vagy kaphat egy alternatív véget is. A filmjelenet nem tartalmazhat obszcén szavakat, témája nem lehet gyűlöletkeltő vagy uszító szándékú és nem tartalmazhat pornográf jeleneteket. A videód nem haladhatja meg az egy perces játékidőt, nem haladhatja meg az 50 megát és nem tartalmazhat mások számára sértő anyagokat.

Milyen formátumban küldjem?

A videókat az alábbi formátumok valamelyikében várjuk: mpeg, avi, mov, wmv.
Videód terjedelme nem haladhatja meg az 50 megát.

A Díj
A legtöbb szavazatot kapott videó rendezője egy 2 személyes 10 napos utat nyer a filmek fővárosába: Hollywoodba. Ezen kívül ellátogathat az UNIVERSAL stúdióba, ahol egy rendkívüli kirándulás során beleshet az igazi szuperprodukciók kulisszatitkaiba is.

Bővebb információ: http://www.akciohos.hu/