palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Alkalmazások az egészséges életmódhoz és a motiváció fenntartásához

egészséges életmód

Az egészséges életmód nem csak a táplálkozásról vagy az edzésekről szól. Létfontosságú az is, hogy gondoskodj a mentális egészségedről, maradj produktív és alakítsd ki a megfelelő szokásokat (például a meditációt), vagy akár jógával csökkentsd a stresszt.

A jó életmód-alkalmazások valóban segíthetnek mindezek kezelésében azáltal, hogy nyomon követik a fejlődésedet, valamint bátorságot és motivációt adnak a folytatáshoz.

Az ilyen alkalmazások folyamatosan jelentek meg az Apple Store-ban és a Google Play Marketben, különösen akkor, amikor a Covid-19 válság globálisan elindult: az emberek világszerte zavartak és stresszesek voltak. Mindannyiunknak szükségünk volt arra, hogy minél gyorsabban visszatérjünk a megszokott szokásainkhoz.

Nemcsak néhány kedvenc alkalmazásunk ment át újratervezésen és fejlesztésen, hanem rengeteg új is született. És mint ahogy az online casino piac változásaira is pozitívan reagál a közösség, így egyértelmű, hogy a felhasználók új, hasznos eszközökre vágynak ha az egészségükől van szó.

Ebben a cikkben népszerű életmód-alkalmazásokról beszélgetünk, amelyeket abszolút érdemes letölteni!

Az életmód-alkalmazások piacának áttekintése

Az egészséges életmóddal kapcsolatos alkalmazások soha nem voltak még fontosabbak az emberek számára világszerte, hogy fenntartsák azt a rendszert, amit 2020 bekövetkezése előtt kialakítottak. Most a felhasználók rengeteg olyan alkalmazás közül választhatnak, amelyek segítenének nyomon követni a lépéseiket, elérni a bőrápolási rutin céljait vagy enyhíteni a szorongásukat.

Az életmód-alkalmazások piacának áttekintése

A tendenciákról szólva, a felhasználók érdeklődése az ilyen wellness-termékek iránt csak nőtt. A McKinsey nemrégiben végzett felmérése megerősítette, hogy az emberek folyamatosan állítják, hogy a wellness jelentősége jelentős; a válaszadók közel fele mondta, hogy ez a legfontosabb prioritás számukra. A McKinsey előrejelzései szerint az általános wellness-szektor értéke mintegy 1,5 billió dollár, 5-10%-os éves növekedési ütemmel.

Ami a digitális termékeket illeti, a népszerű életmód-alkalmazások néhány kategóriába sorolhatók: az mHealth termékek mellett a felhasználók érdeklődnek:

  • a fitnesz- és táplálkozási megoldások
  • a megfelelő alváskövetés
  • az egyszerűsített szépségápolási rutin
  • intelligens pihenés
  • a szokáskövetők
  • a napi motiváció iránt

Jobb egészség

Az egészségügyi alkalmazások térhódításával és növekvő hozzáférhetőségükkel az embereknek ma már több lehetőségük van saját egészségük nyomon követésére. És ez nem csak a tipikus gyógyszerekről szól. Az életjelek nyomon követése viselhető eszközök vagy MioT-eszközök segítségével nagymértékben meghosszabbítja a tényleges orvosi találkozók közötti időt. Ráadásul az összegyűjtött adatok online tárolhatók és könnyen elérhetők egy egyszerű, felhasználóbarát, csatlakoztatott alkalmazáson keresztül különböző eszközökről. Az IQVIA szerint jelenleg világszerte több mint 318 000 egészségügyi alkalmazás érhető el az üzletekben (ráadásul naponta 200 új alkalmazással bővül a kínálat!).

Táplálkozáskövető eszközök és kalóriaszámítók, hidratálási emlékeztetők

A globális táplálkozási és diétázási szektor továbbra is gyors ütemben növekszik. A fogyasztók több mint 30%-a világszerte azt állítja, hogy fontolgatja az e területre fordított kiadásainak növelését. Természetesen a speciális alkalmazások használata rendkívül népszerű a felhasználók körében, akik új módszereket keresnek a gyors és hatékony fogyáshoz. Itt általában a táplálkozási alkalmazásokat, diétatervezőket, modern méregtelenítő megoldásokat stb. szokták említeni.

Jó példa erre a Health Pal alkalmazás. Ez egy nagyszerű eszköz mindenkinek, aki aktív életet szeretne élni. Segít nyomon követni a napi szokásokat és fenntartani az egészséges gyakorlatokat, mint például a vízivás, a helyes táplálkozás vagy a gyakoribb testmozgás.

A felhasználók azonnali frissítéseket kapnak arról, hogy milyen haladást értek el, és miben kell javulniuk, valamint hasznos útmutatást kapnak bizonyos szempontok, például az étrend vagy a testmozgási rutin javításához. A jó általános közérzet fenntartása még soha nem volt ilyen egyszerű, köszönhetően az olyan funkcióknak, mint a vízfogyasztásra emlékeztető, a fogyáskövető vagy a kényelmes ételkereső.

Még egy példa ebben a kategóriában a ShopWell alkalmazás, egy hasznos bevásárlási segédeszköz. Tökéletes azok számára, akik szeretnék jobban megérteni a tápanyagcímkéket, és olyan élelmiszereket vásárolni, amelyek csak az egészséges étrendhez illenek. A felhasználók létrehozhatnak egy személyes profilt, ahol minden szükséges adatot megemlítenek, beleértve az étrendi preferenciákat, a súlycélokat, az allergiákat, a kedvenc ételeket stb. A címke beolvasása után a felhasználók személyre szabott tápértékelési pontszámokat kapnak, élelmiszer-ajánlásokat kapnak, sőt, még a boltok helyének adatait is megtudhatják, hogy hol találnak bizonyos termékeket.

Mentális egészség

A modern felhasználók számára a mentális egészséggel kapcsolatos alkalmazások és az önfejlesztő alkalmazások ugyanolyan fontosak, mint a fizikai egészségre irányuló alkalmazások. Ha állandó hangulatváltozásokat tapasztal, nehéz lehet megérteni, hogy mi történik. Ezeknek az ingadozásoknak sokféle oka lehet, és még konkrét mentális egészségi állapot nélkül is vannak olyanok, akik úgy érzik, hogy a kontrollálhatatlan érzelmek vagy a szorongás közvetlenül befolyásolja az életminőségüket.

A Moodpath egy éleslátó és hasznos eszköz az érzelmi egészség nyomon követésére. A felhasználók tippeket kapnak a negatív gondolatok vagy mérgező viselkedésmódok kezeléséhez. A konkrét hangulatokról nyújtott betekintés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy jobban elemezzék, mi történik a fejükben. Sőt, itt találnak bevált CBT és egyéb technikákat is.

A Headspace segít a felhasználóknak stresszmentes, boldog életet élni és nyugodtan aludni. Az irányított meditációktól kezdve a fókuszált zenéig az alkalmazás inspiráló történetekkel és elmét erősítő edzésekkel igyekszik javítani a felhasználók életét. A Headspace a szorongáskezelés, a személyes fejlődés és a test-lélek egészségének jólétéért jött létre. Az egyedülálló funkciók közé tartozik a Move Mode az otthoni, tudatos edzésekkel és hangvezérelt kardiógyakorlatokkal.

Alvás nyomonkövetése és javítása

Az ügyfelek világszerte több egyedi megoldást keresnek az alvásuk javítására. Egyesek például olyan sötétítő függönyöket választanak, amelyek hatékonyan eltakarnak minden utcai fényt, így az éjszakai órákban jobban kipihenhetik magukat. Mások a vastagabb anyagból készült súlyozott takarókat részesítik előnyben, amelyek az ölelés és az ölelés érzetét keltik. De hogyan lehet hatékonyan elemezni az alvás minőségét? Itt jön jól számos hasznos, alvással kapcsolatos alkalmazás. Az olyan termékek, mint a SLEEPSCORE lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy nyomon kövessék az alvás minőségi óráit, és tippekkel is ellátják őket, hogyan javíthatják ezt a szempontot a megfelelő pihenés érdekében.

Smart Fitness-alkalmazások

A fitneszalkalmazások 2020 óta dübörögnek: mivel az emberek igyekeztek megtartani a járvány előtti fittségi szintjüket, elkerülhetetlen volt ezeknek a megoldásoknak és otthoni edzésre alkalmas termékeknek az elterjedése. A kis edzésalkalmazásoktól kezdve az edzőterem-szerű megoldásokig, azaz a Pelotonig a fitneszipar drasztikusan megváltozott. A sporttal kapcsolatos startupok fenomenális népszerűségre tettek szert.

Az All Out Studio alkalmazással nem kell órákig keresgélni a kedvenc sportágunkhoz vagy szintünkhöz tartozó edzésvideókat. Az eszköz különböző megbízható forrásokból származó on-demand edzésórák könyvtárát kínálja, így néhány perc alatt könnyedén megtalálhatja a szakértők által készített edzéseket. Minden hónapban új programokkal bővül a kínálat!

Következtetés

A táplálkozástól és a folyadékbeviteltől kezdve az elméd megnyugtatásáig rengeteg nagyszerű életmód-alkalmazás van jelen a nemzetközi piacon. Az iparág aktívan fejlődik, különösen a Covid-19 világjárvány kezdete óta.

A statisztikák azt bizonyítják, hogy a tendencia a közeljövőben sem fog változni, így még mindig van hely az új piaci szereplők számára. Az egészséggel kapcsolatos termékek mellett a felhasználók aktívan keresik az intelligens fitnesz- és táplálkozási megoldásokat, a kényelmes alváskövetést, az egyszerűsített szépségápolási rutint és a megfelelő kikapcsolódást egy hosszú, stresszes nap után. Emellett egyre nagyobb az érdeklődés a mentális egészséget célzó projektek, a szokáskövetők és a napi motivációs termékek iránt.

Ha a legjobb fitnesz- és életmód-alkalmazásokat keresed, amelyekkel folyamatosan haladhatsz személyes céljaid felé, kezdd el először kipróbálni a népszerű alkalmazásokat! Válassza ki a kívánt kategóriát, és olvassa el a véleményeket, hogy megtalálja a kedvenceit. Töltsön le néhány alkalmazást minden kategóriában, hogy végül kiválaszthassa Az Egyet.

(X) – Támogatott tartalom