palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Alkotópályázat Szabó István Mephisto című filmje kapcsán

A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pannonia Entertainment – Pannonia Movie által üzemeltetett budapesti Cinema MOM a Klassz program keretében közös alkotópályázatot hirdet, azok számára, akik készek arra, hogy Szabó István Mephisto című nagyjátékfilmjének az NFI – Filmarchívum által digitálisan felújított, 2022 márciusában a mozikba kerülő kópiája kapcsán képzőművészeti alkotást hozzanak létre.

A pályázat középiskolásoknak, egyetemistáknak és fiatal művészeknek szól.

Bármilyen képzőművészeti technikával készülhet az alkotás, de az alábbi méreteknek feleljen meg:

  • 2D – plakát / grafika / festmény / fotó / vegyes technikával készült 2D kép: max. B1
  • Animáció – mozgó GIF: max. 30 Mb, legfeljebb 10 másodperces
  • 3D – szobor / jelmezterv / díszletterv: max. 1*1*1 m3

Ha nem szerepel az alkotás technikája a felsoroltak között, akkor további információért érdeklődj az oktatas@nfi.hu e-mail címen, hogy lehet-e az adott technikával pályázni!

A pályamunkához írni kell egy 300 karakternél nem hosszabb leírást, amelyben szerepel, hogy miért az adott műfajt választottad a Mephisto című film kapcsán!

Egy pályázó legfeljebb három munkával pályázhat. Az alkotásoknak a pályázók saját szellemi termékének eredményeképpen létrejövő egyéni, eredeti műveknek kell lenniük. A munkákat első körben digitális formában kell beadni pdf, jpg vagy gif formátumban, legfeljebb 30 mb méretben (fotózott műtárgy, digitális rajz, szkennelt grafika stb.). Fontos, hogy a feltöltött fájl nevébe kérik beleírni a pályázó teljes nevét! Az eredeti műveket azoktól a pályázóktól kérik, akiknek a pályázata nyer és az alkotását kiállítjuk. Az alkotás moziba szállításának és elszállításának, szükség esetén (digitális grafika) nyomtatásának a költéségét a pályázó biztosítja.

A legjobb munkákat beküldő pályázók a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pannonia Entertainment ajándékcsomagját kapják. A díjátadó és a kiállításmegnyitó a 2022. márciusában lesz.

Jelentkezés itt 18 év felett és itt 18 év alatt

A pályamunkák leadási határideje: 2022. január 30.

További információ: Alkotópályázat Szabó István Mephisto című filmje kapcsán