palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Álmaidban Amerika visszainteget? – Amerika Nap pályázat

Amerikai Nagykövetség pályázatEgyedülálló rendezvénysorozat lehetőségét kínálja az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma magyarországi köznevelési intézmények számára.

Az Amerika Nap

Az egész napos programsorozat keretében a diákok és a pedagógusok betekintést nyerhetnek a budapesti nagykövetség munkájába, tájékozódhatnak az amerikai továbbtanulási lehetőségekről és kreatív módon szerezhetnek még több információt az Egyesült Államokról és annak kultúrájáról.

A program állandó elemei közé tartozik egy amerikai diplomata előadása az iskola által választott témában, amit a diákokkal való beszélgetés egészít ki, illetve egy prezentáció az amerikai továbbtanulási lehetőségekről, amelyet egy szakember tart.

A programban résztvevő iskolák kiválasztásánál előnyt élveznek azok, amelyek a helyi önkormányzattal, illetve a médiával együttműködésben valósítják meg az eseményt.
A programot a következő három időszakban lehet megvalósítani: 2016. ősz. 2017. év eleje, 2017. tavasz. A pontos időpontot az iskolával egyeztetve választják ki a szervezők.

A pályázás módja
A jelentkezéshez az alábbi címekre kell elküldeni az iskola angol nyelvű bemutatását, az angol nyelvű pályázatot és magyar nyelvű jelentkezési lapot: birok@state.gov és cecilia.nagy@emmi.gov.hu.

Letölthető dokumentumok

Amerika Nap felhívás – meghosszabbítás 2016 05 23

Amerika_Nap_palyazati_adatlap

A jelentkezés határideje: 2016. szeptember 15, csütörtök 16:00.

Az elbírálás
A beérkezett pályázatok elbírálásában az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviselői vesznek részt.
A három legjobb pályázat nyeri meg az Amerika Nap megrendezésének jogát.
Az eredményt az EMMI honlapján tesszük közzé.
Az elbírálás főbb szempontjai: a helyi közösség és egyéb középiskolák bevonása, a pedagógusok és diákok aktív szerepvállalása, az Amerika Nap illeszkedése a köznevelési