palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Amatőr ételfotó-pályázat

dinig-guideA Dining Guide ételfotó pályázatot hirdet, amelynek célja amatőr fotósok műveinek megismerése és bemutatása. Egy ételfotó nem csak a gasztronómiai élmény ígéretét, a részletek gazdagságát hordozza, de készítőjének személyiségét, egyéni stílusát is. Ezt keressük a benyújtott pályaművekben is. Fotózzák le kedvenc ételüket, vagy akár az ünnepi asztal leglátványosabb tányérját és küldjék be szerkesztőségünkbe.


Tudnivalók a fotósoknak

Hobbifotósok képeit várjuk két kategóriában.

  • I. Saját, vagy más által, házilag készített étel, amely bármilyen fogás lehet (kérjük az étel nevét feltüntetni)
  • II. Étteremben fogyasztott étel (Kérjük az étel és az étterem nevét feltüntetni)

Egy pályázó maximum 3 fotót nevezhet a különböző kategóriákba.

A két kategória győzteseinek nyereménye egy-egy Fuji S1500 digitális fényképező 3 év garanciával, ajándék 2 GB SD kártyával és tokkal amelyeket a PHOTO HALL ajánlott fel.

A díj: Fuji S1500 2GB SD kártyával és tokkal

A két kategória tíz legjobb képét kiállítjuk az Év legjobb éttermét kihirdető, 2010. január 20-án megrendezésre kerülő Dining Guide gálán és bemutatjuk a diningguide.hu online galériájában. A két nyertes kép továbbá megjelenik a Where – nemzetközi turisztikai magazin – budapesti kiadásában és a Dining Guide gondozásában megjelenő Gasztronómia 2010. évkönyvben.

A pályázaton történő részvétel további feltétele az online jelentkezési lap hiánytalan kitöltése. Minden pályázó a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap Kiadó részére történő beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy a jelentkezési lapon megadott személyes adatokat a Kiadó az irányadó jogszabályi előírásoknak megfelelően kezelje, tárolja. A pályázó a jelentkezési lap beküldésével hozzájárul továbbá ahhoz, hogy a jelentkezési lapon megadott személyes adatok közül a következők nyilvános publikálásra kerüljenek: név, művésznév, születési idő, amióta fotózik, a publikált képeinek listája és kedvenc étele, étterme.

A képeket és a jelentkezési lapot a szerk@diningguide.hu címre várjuk!

A pályázatra nevező fotósok a jelentkezési lap beküldésével kijelentik, hogy a pályázott képek kivétel nélkül saját szellemi termékeik. Egy személyben kizárólagosan rendelkeznek azok tulajdonjogával, szerzői jogával, morális jogaival, valamint azok nem sértik harmadik személynek személyiségi jogait (beleértve az adatvédelmi, kegyeleti és védjegyhez kapcsolódó jogokat). Szavatolja továbbá, hogy harmadik személynek nincs olyan joga, amely a nyilvános közlést megakadályozza, különösen nem áll fenn rajta harmadik személy szerzői és szomszédos jogi oltalomban részesülő joga, vagy ha igen, akkor az oltalomban részesülők a nyilvános közzétételhez a szükséges engedélyt és hozzájárulást a fotósnak írásban megadták.

A pályázók a jelentkezési lap beküldésével szintén kijelentik és szavatolják, hogy a képeken szereplő összes személy, trademark, logo, dizájnelem, illetve a képeken szereplő bármilyen tárgy, személy vagy motívum felhasználási, közlési és nyilvánosságra hozási jogával írásban is rendelkeznek, azokkal szemben harmadik személynek semmilyen tulajdonjoga, anyagi vagy nem anyagi jellegű igénye nem áll fenn.

A pályázó a jelentkezési lap beküldésével feltétel nélkül hozzájárul ahhoz, hogy pályázott művei a www.diningguide.hu weboldalon, a Where Magazine magyar kiadványában, a Dining Guide által vagy közreműködésével szervezett bármely eseményen, rendezvényen valamint a Dining Guide médiapartnereinek online és nyomtatott valamint egyéb elektronikus felületein bemutatásra, publikálásra, reprodukálásra kerüljenek akár az eredeti, akár átdolgozott vagy derivatív formában.

A pályázó a jelentkezési lap beküldésével tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Kiadó jogosult az általa nevezett felvételek visszterhes vagy ingyenes szolgáltatás keretében történő, interneten és mobiltelefonon való publikációjára, illetve azokat visszterhes szolgáltatás keretében történő interneten és mobiltelefonra való letöltés céljából is felhasználni. Az internetes, és mobiltelefonos felhasználás formái különösen az alábbiak lehetnek: háttérkép, Java alkalmazás, videó, streaming, WAP-on megjeleníthető információs tartalom, illetve egyéb olyan digitális tartalom, amelyet az adott tartalomszolgáltató a WAP portálon keresztüli megjelenésre engedélyez, és azt a tartalomszolgáltató ügyfelei a szolgáltatáson keresztül igénybe vehetnek.

Pályázó felhasználási engedélye minden médiatípusra vonatkozik, beleértve különösen, de nem kizárólag az internet, mobil, nyomtatott, elektronikus formákat, katalógusokat, posztereket, képeslapokat, DVD-t, televíziót.

A pályázó a jelentkezési lap beküldésével tudomásul veszi és elfogadja, hogy a képek kreditjében a pályázatra nevező fotós minden esetben feltüntetésre kerül.

A pályázaton díjnyertes fotós az arra alkalmas esetekben a “Dining Guide ételfotó-pályázat győztese” megnevezéssel kerül feltüntetésre, ezzel kiemelve a fotós érdemeit.

Bármely nevezésre szánt sorozatban vagy képben a feltöltés során vagy az után keletkezett hibáért, kárért, adatvesztésért a Kiadó felelősséget nem vállal. Ezen hibák javítása, az elveszett adatok pótlása minden esetben a pályázó fotós feladata.

A Kiadó alkalmazottai, illetve hozzátartozóik nem vehetnek részt a pályázaton.

Tudnivalók a nevezni kívánt fotókról

Minden egyes, a pályázatra beküldött kép kizárólag az azt nevező fotós saját munkája lehet.

Az előzsűrizésen túljutott, és bármilyen formában publikálásra kerülő képek készítőinek előzetes értesítés után, előre egyeztetett időpontban a kiválasztott képeket nyomdai reprodukcióra alkalmas formátumban is le kell adni.

TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK

A feltöltésre kerülő képeknek jpg formátumúaknak, hosszabbik oldaluknak minimum 1024, maximum 3072 pixel méretűnek kell lenniük.

A feltöltésre kerülő képfájlok maximális mérete egyenként nem lehet nagyobb, mint 4 megabyte (4096 kilobyte).

A fotók lehetnek színesek vagy fekete-fehérek, de mindenképp RGB színtérrel kell rendelkezzenek.

FONTOS!
Amennyiben rendszerünk érzékeli, hogy a feltöltendő képfájl nem felel meg a fenti kritériumoknak, akkor azt a feltöltés után – külön értesítés nélkül -, automatikusan töröljük!

Segítségképp:
Dolce Vita tapasztalatai az ételfotózásról. Belinkeljük a veganyumyum.com egyik postját is, amely szintén nagyon hasznos tippeket ad az ételfotózáshoz.

Határidő: A jelentkezés és a nevezni kívánt fotók feltöltési határideje 2010. január 8., 24.00

Zsűri

A szakmai zsűri tagjai:

  • Mautner Zsófia (Diningguide.hu – főszerkesztő, Chili&Vanília)
  • Lőrincz Anna (Diningguide.hu – művészeti vezető)
  • Nagy Balázs (fotós)
  • Körmendi Imre (fotós)
  • Péter Anna (Malackaraj)
  • Vrábel Krisztina (Dolce Vita)
  • Fűszeres Eszter (Fűszer és Lélek)

A zsűri döntése végleges és semmilyen ellenvetés, óvás azzal kapcsolatban nem lehetséges.

A zsűri és a szervezők fenntartják a jogot, hogy amennyiben valamelyik kategóriába nem érkezik megfelelő számú vagy minőségű pályázati anyag, úgy adott kategóriában nem hirdetnek győztest.

További kérdések: Amennyiben bármilyen kérdése lenne, írjon a szerk@diningguide.hu e-mail címre.

Értelmező rendelkezések
A jelen szabályzatban Kiadó megjelölés alatt PrintXBudavár Kiadói, Nyomdaipari és Informatikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1061 Budapest, Király u. 16.; cégjegyzékszáma: 01-10-044532; képviseli: Wiszkidenszky András vezérigazgató) kell érteni, aminek megfelelően a pályázati anyagok felhasználása a kiadó valamennyi – mind nyomatott, és mind online – kiadványára vonatkozik.

Forrás: http://www.diningguide.hu/

Vegán forrócsoki recept