palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Apokalipszis – művészeti pályázat

Pályázat 35 év alatti kortárs képzőművészek számára. A nyertes pályamű 400.000 Ft értékben megvásárlásra kerül a pályázatkiíró gyűjteménye részére.

A pályázat témája: Apokalipszis

Ausztrál kutatók szerint a klímaváltozás miatt 12 éve maradt az emberiségnek a Földön. Emlékszünk erre a cikkre? Ilyen és hasonló hírek dőlnek ránk mostanában. Tudjuk, hogy tenni kéne, tudjuk, hogy radikális változtatásra van szükség, mi itt a IX. ker.-ben gyűjtjük is lelkesen a szelektívet, de a kínai gyárak csak nem akarnak leállni. Valószínű, hogy az emberiség nem kap időben észbe, illetve már most túl késő. A Kepesita Collection 2019-es pályázata az „emberiség végére\” kérdez rá. Képesek leszünk-e változtatni, nem késő-e már most? Tényleg eljött az emberiség vége? A várható pusztulás teljes halált jelent, vagy a kevés túlélő számára egy új világrend kezdete is lehet?

A támogatásra szánt összeg: 400.000HUF.

Pályázó személyek: 35 év alatti kortárs képzőművészek

Beküldési határidő: 2019. november 10. vasárnap, éjfél

A pályázatokat a Gallery Tool-on regisztrálva tudjátok benyújtani.

Részletek, regisztráció és jelentkezés:
https://gallerytool.com/kepesita-palyazat-2019/

A pályázat anyaga (1 db. pdf-ben!):

  • önéletrajz
  • portfólió
  • a pályázó anyag dokumentációja, leírása
  • ár/költségvetés (mi tartozik pontosan a megvásárlásra kínált alkotás(ok)hoz, pl. 1db x cm xy cm olaj, vászon festmény, 5 db x cm xy cm számozott litográfia sorozat, egy video stb.)
  • nyilatkozat arról, hogy a pályázó mű „dobogós” (első 10) szelekciója esetén az anyag feltölthető-e vagy sem a Kepesita Collection honlapjára.

Hiányos pályázati anyagot nem áll módunkban elbírálni. Kérjük, készüljetek fel arra, hogy az első tízbe bekerült anyagokat élőben értékeli a zsűri, ezért a zsűrizést az első 10 munkából egy rövid kiállítással kötjük össze, így a legesélyesebb alkotások a nagyközönség számára is megtekinthetőek lesznek. A szállítás és kiállítás helyszínéről később küldünk tájékoztatást.

Az első tízbe bekerültek névsorát a http://www.kepesitacollection.com honlapon illetve a https://www.facebook.com/kepesitacollection/ oldalon tesszük közzé legkésőbb november 25-én. Figyeljétek az oldalakat, mert a tervek szerint a kiválasztott pályaműveket röviddel az eredményhirdetés után kérjük a kiállítótérbe szállítani! Megnyitó és a nyertes kihirdetésének időpontja még egyeztetés alatt, de december elejére várható. További kérdésekre a kepesitacollection@gmail.com címen tudunk válaszolni.