palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program

Pályázati lehetőség pályaválasztást támogató ösztöndíjas programban való részvételre ápoló tanulók részére.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által indított, „Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program” harmadik pályázati szakaszára 2018. szeptember 12-től 2018. november 15-ig van lehetőség pályázatot benyújtani.

Jelen pályázati felhívás keretében az egészségügyi szakképzést nyújtó intézmények nappali tagozatos, érettségire épülő egészségügyi OKJ szakképzésben részt vevő tanulói részesülhetnek támogatásban, amelynek összege maximum havi 40.000 Ft lehet.

Támogatási intenzitás: 100%
Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás

A pályázásra jogosultak köre
A pályázati program keretében pályázatot nyújthatnak be az érettségi végzettséggel és magyarországi lakcímmel/tartózkodási hellyel rendelkező tanulók közül azok, akik szakképző iskolával tanulói jogviszonyban állnak és az alábbi – az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 150/2012. (VII.6) Kormányrendeletben szereplő – a továbbiakban: OKJ szakképesítésre felkészítő, – nappali, iskolai rendszerű egészségügyi szakképzés egyikén vesznek részt:

Szakképesítések:

  1. Ergoterapeuta
  2. Fizioterápiás asszisztens
  3. Gyakorló ápoló
  4. Gyakorló csecsemő- és gyermekápoló
  5. Gyakorló klinikai laboratóriumi asszisztens
  6. Gyakorló szövettani asszisztens
  7. Kardiológiai és angiológiai asszisztens
  8. Klinikai neurofiziológiai asszisztens
  9. Perioperatív asszisztens
  10. Radiográfiai asszisztens

Szakképesítés-ráépülések:

11. Ápoló
12. Csecsemő és gyermekápoló
13. Klinikai laboratóriumi szakasszisztens
14. Mentőápoló
15. Szövettani szakasszisztens

Az ösztöndíj feltétele, hogy a szakképesítés megszerzését követően a pályázóknak legalább annyi ideig kell a megszerzett szakképesítésüknek megfelelő munkakörben dolgozniuk valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál, amennyi ideig az ösztöndíjat kapták.

Azoknak a tanulóknak, akik az előző pályázati időszakokban támogatásban részesültek és ebben a tanévben is tart az ösztöndíjjal támogatott szakképzésük, nem kell új pályázatot beadniuk.

Azoknak a tanulóknak, akik az előző pályázati időszakokban alap szakképesítés vonatkozásában támogatásban részesültek, és ebben a félévben a szakképesítés-ráépülésre is igénybe kívánják venni az ösztöndíjat, új pályázatot szükséges benyújtaniuk.

Fontos változás a jelenlegi kiírásban, hogy a korábbiaktól eltérően az elnyerhető ösztöndíj szempontjából a kiíró nem vizsgálja a pályázók adott tanévre vonatkozó igazolatlan óráinak számát.

Az ösztöndíjas pályázat beadása 2018. szeptember 12-től lehetséges! Ettől az időponttól lesz elérhető a regisztrációt követően az a felület, ahol kitöltésre és benyújtásra kerülhetnek a pályázatok.

A pályázati felhíváshoz kapcsolódó dokumentumok:

Pályázatok benyújtása
Az „Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program” keretében a pályázatok beadása 2018. szeptember 12-től 2018. november 15-ig folyamatosan lehetséges.
A benyújtást elektronikusan és postai úton is szükséges megtenni.

Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program