palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Áprilisi tréfa irodalmi pályázat

aprilisi-trefa pályázatMókamesterek figyelem! A Tollal.hu legújabb pályázatában a tiétek a főszerep!  Amint közeleg a tavasz, úgy közeledik legszeleburdibb hónapunk, az április is. Nem véletlen, hogy ennek beköszöntével tartjuk egyik legfurcsább ünnepünket, a Bolondok napját. Azt a napot melynek hallatára mindenkinek a számtalan esztelenebbnél-esztelenebb ugratásokról és megviccelésekről szóló történetek jutnak az eszébe. Hisz ki ne hallotta volna már azt a mondatot, hogy „lóg a cipőfűződ”, vagy ki ne próbálta volna átverni legalább gyerekkorában a pajtásait?

Ezen nap alkalmából a Tollal.hu ismételten pályázatot hirdet minden lelkes író és költő számára. Várjuk azon vicces történeteket, legyenek azok valósak, vagy épp kitaláltak, melyben a tréfálkozásé a főszerep. Tematikai megkötés nincs, és csakis a képzeletetek szabhat gátat a stílusnak is. (Persze a témából is adódóan, nem biztos, hogy a ballada lenne a legjobb választás…)

Azonban két szabályt szem előtt kell tartani! Nem minősül megjeleníthetőnek sem a máshol már megjelent írás nálunk való közzététele, sem a túlzottan cenzúragyanús művekkel való próbálkozás. Helyettük azonban két kategóriában is lehet nevezni, külön költőként és íróként. Előző kategóriába bármelyik versfajták, míg utóbbiba az egyéb írások beküldését várjuk. Jöhetnek anyósokról, szomszédokról, valós alakokról, de akár koboldokról, beszélő állatokról készült művek is.

A pályázatban résztvevő alkotásokat töltsétek fel a tollal.hu oldalra, a már szokásos módon, pályázat jeligével, a későbbiekben beazonosítható névvel.

Díjazás: Az elbírálást egy háromfős zsűri fogja végezni, akiknek kilétét egyelőre fedje még homály. A nyertes rások szerzői (mindkét kategóriában) értékes könyvjutalomban részesülnek Typotex Kiadó jóvoltából, illetve 9.500 Ft étkezési utalványt kap az írói, valamint 6.500 Ft-nyit a költői kategória nyertese, a Tollal.hu szerkesztői gárdája jóvoltából.

Beküldési határidő: 2010.04.10 – csak hogy az elsején megéltek is bekerülhessenek.

Eredményhirdetés: 2010.04.20

Különdíj: A legtöbb kommentet készítő olvasónkat a Fiumei ablakok című albummal jutalmazzuk.

Reader’s DigestExtra külön díj: a legjobb valós (azaz non-fiction) történetet beküldő pályázó minőségi megfelelőség esetén megjelenik a Reader’s Digest nyári számában. A non-fiction díjra pályázók ezt külön jelezzék a pályaműben, vállalva, hogy valós történetet dolgoztak fel, melynek valódiságát a kiadó szükség esetén leellenőrizheti.

Akinek bármilyen kérdése van, nyugodtan keresse meg a szerkesztőséget, a szerkesztoseg@tollal.hu mail címen.

Kezdődjék a móka mától, nevessünk a sok tréfától!