palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Art On The Street After Lockdown kiállítási pályázat

Az “Art On The Street After Lockdown” címen kiírt kiállítási pályázat célja, hogy az új generációk művészeit támogassuk és elősegítsük pályájuk felívelését, megismertessük műveiket a hazai és nemzetközi publikummal, műgyűjtőkkel, műértőkkel. A felhíváshoz tartozó, egy hónapon át tartó kültéri kiállítás során a különböző művészeti ágak kurátorok által kiválasztott képviselői kapnak különleges kiállítási, publikálási és értékesítési lehetőséget a Fashion Streeten.

A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA:
A pályázat kiírója a Fashion Street Kft.

NEVEZÉSI FELTÉTELEK:
A pályázatra minden 18. életévét betöltött természetes személy vagy Magyarországon bejegyzett jogi személy nevezhet.
Pályázni csoportosan is lehet, az alkotócsoportként történő pályázás esetén a csoport köteles kijelölni és felhatalmazni egy képviselőt, akivel a pályázat során kizárólagos kapcsolatot tart a pályázat kiírója.
A pályázatra főleg fiatal képzőművészek, művészeti iskolákban tanuló diákok alkotásait várjuk, de nem feltétel a szakmai végzettség.

NEVEZÉSI DÍJ:
A pályázatra a nevezés díjmentes.

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ:
A pályaművek benyújtási határideje 2020. augusztus 24., éjfél

A NEVEZÉS MENETE:

  1. Nevezési időszak (alkotások feltöltése, nevezése): 2020. július 27. – augusztus 24.
  2. Zsűrizési időszak: 2020. augusztus 24. – szeptember 10.
  3. Győztes kihirdetése: 2020. szeptember 11.
  4. Kiállításmegnyitó (Fashion Street): 2020. szeptember 16.
  5. Kiállítási időszak: 2020. szeptember 16. – október 31.

A PÁLYÁZAT TARTALMI ELVÁRÁSAI:
A felhívás hazai fiatal képzőművészekhez szól, akiknek új vagy már meglévő munkái kapcsolódnak az „Art On The Street After Lockdown“ tematikához. Olyan alkotókat keresünk, akik friss látásmódjukkal, kreatív szemléletükkel új irányokat mutathatnak a hazai művészeti érában és akiknek munkái megérdemlik, hogy szélesebb közönség is megismerje őket.

A PÁLYÁZAT TECHNIKAI ELVÁRÁSAI:
A pályázatra a szervezők olyan – kizárólag kültérre tervezett – alkotásokat várnak, amelyek szabadon, bármilyen asszociációval, de reflektálnak az elmúlt hónapok helyzetére.

A pályázónak vállalnia kell az időjárásálló, kültéri installációs feltételek teljeskörű megteremtését – a biztosítástól kezdve a kihelyezésen át az installálásig.

A pályázatra egy pályázó (vagy pályázó csoport) bármennyi alkotással benevezhet. Az egyes művekről, vagy egybefüggő sorozatokról készült képeket külön-külön projektenként kell elküldeni a megadott e-mail címre. A feltöltött kép file-ok mellett a pályázónak írásban fel kell tüntetnie a művek méretét, az alkotás keletkezésének idejét és hogy milyen technikával készültek.

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA:

A pályamunka benyújtása elektronikusan, a marketing@fashionstreet.hu e-mail címre történik, az anyagok elküldésére és benevezésére 2020. július 27. – augusztus 24., 24:00-ig lesz lehetőség.
A pályázók az üzenet tárgyában kell, hogy feltüntessék az „Art On The Street After Lockdown“ jelmondatot.
A pályázók a nevezéssel elfogadják a pályázati felhívás szabályait, valamint a Felhasználási Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztató rendelkezéseit.
A mások szerzői jogát, kulturális, vallási, politikai érzékenységet vagy közszemérmet sértő anyagokat, a bejelentések alapján a szervezőknek joga van kizárni a pályázatból.

ZSŰRIZÉS ÉS DÍJAZÁS:
A nyertes alkotásokat minden esetben öt fős meghívott szakmai zsűri választja ki. A pályázat zsűrizési időszaka 2020. augusztus 24. – szeptember 10. között
tart, a zsűri ezután nevezi meg a győztes pályamunkát / pályamunkákat, az alkotót pedig e-mailben értesíti.

A zsűri fenntartja a jogot arra, hogy különdíjat is odaítéljen, viszont ha a zsűri nem talál megfelelő minőségű pályaművet, a szervezőknek joga van a pályázatot érvénytelennek nyilvánítani.

A nyertes pályázónak/pályázóknak a szervezők egy hónapos kiállítást szerveznek a Budapest központjában, a Fashion Street-en. A kiállítási lehetőségek mellett az alkotók kiemelt online promóciót kapnak a Fashion Street online magazinjában és közösségi felületein is bemutatkozhatnak. A kiállító művészek az adott hónap alatt előadást, tárlatvezetést és egyéb, a kiállításhoz kapcsolódó művészeti eseményeket is szervezhetnek, melyhez a szervezők minden segítséget megadnak majd.

SZERZŐI ÉS FELHASZNÁLÓI JOGOK:

A pályázat benyújtói a pályázat benyújtásával a pályamunkához fűződő szerzői jogaik alapján az alábbi keretek között adnak a kiírók részére felhasználási engedélyt: A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben csakis a pályázó nevének féltüntetése mellett.

A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót elektronikus formában többszörözze, valamint megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett. A pályázatra benevezett pályaművek további üzleti felhasználásával kapcsolatban adott esetben a pályázó és a pályázat kiírója külön megállapodást kötnek egymással, melyben az esetleges díjazást egymás között megosztják.

A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy külön díjazás nélkül a kiíró PR anyagaikban, valamint online felületeiken is felhasználhassák az alkotásokat – ahol lehetséges – az alkotó(k) nevének féltüntetése mellett. Jelen pályázati felhívásban nem szabályozott kérdésekre a Felhasználási Feltételek és az Adatvédelmi Tájékoztató rendelkezéseit kell irányadónak tekinteni. A jelen pályázati felhívás, valamint a Felhasználási Feltételek és az Adatvédelmi Tájékoztató közötti eltérés esetén a jelen pályázati felhívás kell irányadónak tekinteni. A pályázat kiírója a pályázati felhívásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.

Art On The Street After Lockdown kiállítási pályázat