palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ashoka pályázat – 1 társadalmi célú szervezet és 1 üzleti vállalkozás együttműködése

ashokaAz Ashoka európai pályázata „Alkossunk Közösen: Társadalom & Üzlet – partnerségben a változásért” címmel, magyar pályázókat is vár. A versenyfelhívás témája a közös alkotás (co-creation), ami az Ashoka víziójának egyik alappillére: lebontani a falakat az üzleti, a civil és a kormányzati szektorok között, elismerni egymás kompetenciáit, és az erősségekre építve új társadalmi értéket teremteni termékekkel, szolgáltatásokkal.

Mik a pályázat feltételei?

  • Legalább 1 társadalmi célú szervezet és 1 üzleti vállalkozás közös együttműködése egy adott projekten, melyben természetesen több szereplő is részt vehet, a kormányzati szektorból is (ez nem előfeltétel)
  • Kezdeti fázisban lévő ötlettel is lehet pályázni, de természetszerűen a már működő, hatást kifejtő projektek nagyobb eséllyel indulnak a pályázaton
  • A közös projektnek valamilyen társadalmi probléma megoldását kell céljául kitűznie (szervezetfejlesztési projektek nem indulhatnak!)
  • A vállalati partner a finanszírozás mellett szaktudásával és megkülönböztető eljárásaival is hozzájárul a projekt sikerességéhez, ettől lesz közös az alkotás, hiszen mindkét fél kulcsfontosságú elemekkel járul a megvalósuláshoz (csak pénzügyi finanszírozásra kiterjedő pályázatok nem indulhatnak!)
  • A projekt vagy a civil szervezet alaptevékenységéhez, vagy az üzleti partner működéséhez köthető, és mindkét fél számára kézzelfogható végeredményeket nyújt.
  • A projekt hatással van a társadalomra, és van benne potenciál a terjeszthetőségre.
  • A projekt konkrét megvalósulása annak, hogy a vezetés-szervezési jó gyakorlatok és a különböző szervezeti struktúrák hogyan tudnak minden partner számára értéket teremteni.
  • Egy egyszeri rendezvény megszervezése nem esik bele a pályázat kritériumrendszerébe.

Pályázni 2014. április 10. éjfélig lehet, az első körös „early entry” regisztráció 2014. március 4-ig tart. Ez azt jelenti, hogy a márciusig leadott két legjobb pályázat a verseny végső kimenetelétől függetlenül 1000-1000 eurós díjban részesül. A fődíj 20 000 euró, a másik két dobogós 10 000-10 000 eurós díjban részesül. Mindhárman a világhírű svájci Zermatt Summiton  kapják meg nyereményüket, mely egy igen exkluzív konferencia filantróp üzletemberek és befektetők számára június 26 és 28 között, így kiváló networking lehetőség is azon felül, hogy mindenki meghallgatja majd a nyertes programok prezentációját. A zsűri ezen kívül különdíjakat is kioszt majd olyan projekteknek, ahol a kifejtett hatás, a példamutató vezetés, az úttörő együttműködés vagy bármilyen más dimenzió kiemelkedő közös alkotáshoz vezet.  

Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy láthatóságot kapjon egy-egy magyar szervezet európai szinten, új együttműködéseket hozzanak létre befektetőkkel, partnerekkel, más társadalmi vállalkozókkal. Egy szervezet egyébként több kezdeményezésével is pályázhat, valamint elég csak az egyik félnek benyújtania a pályázatot. Az Ashoka Magyarország szakmai visszajelzésekkel is szívesen segíti a pályázni kívánó szervezetek munkáját.

Letölthető dokumentum

angol nyelvű jelentkezési űrlap

http://www.changemakers.com/co-creation (online forma)

Kérdés esetén, kérjük a hungary@ashoka.org címen lépjenek velünk kapcsolatba.

Tovább a pályázat oldalára: http://hungary.ashoka.org/